Hogyan alakul a gyed, ha nem két éven belül az első után érkezik a kisebb?
Figyelt kérdés
Találtam egy ilyet a kérdés-válaszok között:
"GYED-nél, ha anya az igényléskor vagy azt megelőző két évben jogosult volt GYED-re, akkor az akkor megállapított folyósítási időnél nem lehet a jelenlegi folyósítási idő rövidebb. (Vagyis ha az első gyerekkel két évre voltál jogosult és ha az első után két éven belül szülsz újabb gyereket és a második gyerkőccel már nem lennél jogosult a 2 éves időtartamra, akkor is jár a két év gyed.) "
És aki nem két év elteltével, hanem már a gyes alatt pld 2,5 éves korában az elsőszülöttnek születik a kisebb? Akkor hogyan alakul a gyed hossza?
2009. máj. 29. 11:22
1/2 anonim válasza:
Nem jár a gyed, csak a gyes. Én is így jártam.
2/2 anonim válasza:
Ha úgy vagy gyesen, hogy van munkaviszonyod, akkor a következő babával is jogosult vagy két év gyedre. Ilyen esetben a gyeden, gyesen beleszámít azoknak a napoknak a számába, ami alapján a következő baba után járó juttatásokat megállapítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!