Adóbevallás ilyen esetben?
Tavaly novemberben 1 hetet dolgoztam, gondolom emiatt kell adóbevallást készítenem! Február 15 a határidő??
Mivel nem interneten keresztül szeretném megcsinálni, ezért elég az, ha bemegyek egy apeh irodába és kérek egy adóbevallásról szóló papírt? vagy hogy működik ez?
És amikor postán fel kell adnom, milyen címet írjak rá? Hova küldjem?
Bocsi a sok kérdésért, de még eddig nem csináltam adóbevallást! :(
Köszi!
Attól függ, hogy kell-e bevallást csinálnod, hogy milyen jogviszonyban dolgoztál.
Ha egyszerűsített foglalkoztatással és más adóköteles jövedelmed nem volt, akkor nem kell adóbevallást csinálnod.
Ha nem egyszerűsítettel, akkor bemégy bármelyik APEH irodába, kérsz egy bevallási csomagot és azt töltöd ki.
Ha azt akarod, hogy az adóhatóság csinálja meg a bevallásod, akkor csak a nyilatkozatot kell kitöltened és beküldened február 15-ig a lakóhelyed szerint illetékes NAVhoz. A csomagban benne vannak a címek, onnan kiválasztod hogy te hova tartozol, és oda küldöd.
Ha te akarod kitölteni, vagy lekésed a februári határidőt, akkor a bevallási nyomtatványt töltöd ki és küldöd be május 21-ig. Postázás ugyanúgy, mint az előzőnél.
Szia!
ha egyszerűsített foglalkoztatás azt jelenti, hogy itt bejelentve 1 hetet dolgoztam és más jövedelemforrásom nem volt akkor igen! :)
De ilyen esetben hogyhogy nemm kell adóbevallást csinálni?
Jah és az igaz, hogy bemegyek a hozzánk tartozó apeh irodába és ott velük megcsináltatom úgy, hogy enm kell postáznom meg semmi, hanem ott helybe mindent lerendezek velük papíron?
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!