Abban az esetben is kell adóbevallást készíttetnem, amennyiben a keresetem a minimálbért meg sem közelítette? (bővebben lent)
Igen, ebben az esetben is kell. Két éve kemény egy napról írtam adóbevallást :D
Adót ugye nem kell fizetned, viszont ha nem csinálod meg a bevallást, akkor akár százezres büntetést is a nyakadba varrhatnak.
Köszönöm a válaszodat! Magamnak hogyan tudnám megcsinálni? Valamit le kell töltenem és azt kinyomtatnom? Nem igazán értek ehhez a dologhoz, azért kérdezem. Valamint az adóscsomagom az állandó lakcímemre ment, oda küldték, én viszont ideiglenesen egy másik városban lakom. Haza utazni az állandó lakhelyemre jelenleg nem tudok. Ilyenkor mit tehetek?
Köszönöm a segítségedet előre is!
A neten is ki lehet tölteni, az apeh honlapjáról le kell tölteni az aktuális programot, telepíteni és beírogatni az adatokat. Ezt érdemes mielőbb megcsinálni, én tavaly utolsó nap álltam neki, aztán valamiért nem futott a gépemen, úgyhogy délután rohantam az apehhoz, hogy adjanak papírt (én is máshol lakom), amit kitölthetek, és szerencsére van mellettünk non-stop posta, úgyhogy este tízkor fel is tudtam adni :D:D
Na a lényeg, hogy az apeh.hu oldalon keresd meg a bal oldali menüben az adóbevallás részt, olvasd el a tájékoztatókat, töltsd le a programot és ott írd meg. Ezt utána ki kell nyomtatni, aláírni és elküldeni, vagy ha van ügyfélkapud, akkor elektronikusan is le lehet adni. Azt nem tudom, hogy működik, nekem sajna nincs ügyfélkapum.
Ha jobban szereted az offline megoldást, akkor menj be bármelyik apeh irodába, ott kérj adóbevalláscsomagot, ezt ingyen és bérmentve odaadják. Tavaly nekem be se kellett mennem, a biztonsági őr az ajtónál odaadta. Aztán értelemszerűen töltsd ki. Érdemes minden mezőn végigmenni, nehogy kihagyj valamit. Emiatt mondjuk jobb az elektronikus, ott szól, ha kitöltetlenül hagysz valamit, amit nem kéne.
Attól függ, hogy milyen jogcímen kaptad a juttatást: munkabér, egyszerűsített foglalkoztatás.
Ha egyszerűsített foglalkoztatással (alkalmi munka, mezőgazdasági idénymunka), akkor ilyen összeg mellett (ha nem volt más adóköteles bevallásod) nem kell adóbevallást csinálnod.
Ha nem egyszerűsített foglalkoztatásból, akkor kell.
Május 21. a határidő.
A nav.gov.hu oldalról letöltöd az ÁNYk-t (általános nyomtatvány kitöltő) azutás a 1153-as nyomtatványt és a súgóját.
Bármelyik okmányirodában nyitsz egy ügyfélkaput (a www.magyarorszag.hu oldalon olvashatsz róla) és azon keresztül beküldheted a bevallást.
Egyszerű a beküldés: ellenőrzöd a nyomtatványt (piros kis pipa a felső sorban), megjelölöd beküldésre (felső sorban opció) utánad a megjelölés alatt van egy olyan opció, hogy megjelölt nyomtatvány beküldése (vagy valami hasonló), azzal beküldöd.
Kapsz róla visszaigazolást az ügyfélkapus tárhelyedre.
A kitöltött nyomtatványt letöltheted PDFbe, és ki is nyomtathatod.
Hali!
Én is ilyen cipőben járok, mint a kérdező, én 1 hetet dolgoztam tavaly novemberben!
Nem febr. 15-ig kell beküldeni az adóbevallást?
vagy mi a pontos határidő?
Köszi!
Csak alkalmi munka volt ez a 3 nap.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!