Lehet a főbérlőmnek ebből gondja?
Nincs bejelentve az apeh felé h albérlője vagyok. Mert baráti alapon lakok nála,csak a rezsit kell fizetnem me én még adok plusszba neki 10.000ft-ot,mert azért úgy gondolom h ez nagy szivesség. Ez kb 30 ezer ft.
De mivel munkaerő kölcsönzőn keresztül vagyok alkalmazott egy nagy gyárba,így igényeltem albérlet támogatást. Csak albérleti szerződést kellett bevinnem,ezt kézzel megírtuk.
ma 09:06
Én végig olvastam.Valószínű,hogy csak a támogatás miatt írtak egy "hamis szerződést" aminek semmi valóságalapja nincs.Gondolom a szerződésben nem az van beleírva,hogy a kérdező csak a rezsit fizeti,és + 10 ezret ad..
Mivel ez egy hamis szerződés,így nincs is semmifél eredeti szerződés..De ezt az elején le is írta..
Nyilvánvaló, hogy nem klasszikus bérleti szerződésről van szó, hiszen baráti alapon lakik ott. A támogatáshoz viszont kellett, tehát írtak. De nem is ez a kérdés, nem volt szükséges lekezelően írni. A tulajdonosnak nem lehet belőle baja, mert a cégnél nem tudnak utánanézni, hogy az adóhivatal felé be van-e jelentve, hiszen a NAV nem adhat ki ilyen információt.
Ha a cégnek megfelel a szerződés, és kifizetik a támogatást, akkor rendben van.
ma 09:43
Senki nem írta,hogy a cég utána akar járni,hogy a szerződés eredeti vagy sem.Én ilyet nem írtam..
Én azt írtam,hogy a cég aki a támogatást adja a kérdezőnek,az magát a támogatást akarja majd leírni az adójából.Ha a cég beadja az apeh vagy ahogy most hívják NAv felé az adójóváírás kérelmét,akkor az apehnak már joga és kötelessége,hogy utána nézzen,hogy az adójóváírás jogos-e a cég részéről. Nem fogják a cégnek megmondani,hogy a szerződés hamis,mert hozzájuk nem érkezett be a tulajdonostól szerződés.De elfogják utasítani a céget,hogy az adójóváírást nem jár nekik.Majd utána néznek a többinek is.
Ezt a támogatást egyébként vidékiek(akik az ország másik feléből jöttek ide dolgozni) is kapják,nekik nem kell semmilyen szerződést bevinni csak a lakcímkártyájukat bemutatni. Akkor megkapják ők is ezt a támogatást a bankszámlájukra. De választhatják azt is hogy a közvetítő által bérelt lakásba vannak(itt nem kell fizetniük semmit,de idegenekkel és 5-6an vannak egy lakásban).
Kicsit elbizonytalanítottam... most akkor lehet feleslegesen mondom vissza,mert nem lehet belőle senkinek semmi baja? Megmondom őszintén,nagyon jól jön ez a támogatás,mert marha keveset kapnék amúgy.
Nézd,hogy ki miért kapta az egy dolog.A cég biztos vagyok benne,hogy lefogja írni az adójából(így a cég is jól jár,mert bár ad támogatást a rászorulóknak,de a támogatás jelentős részét vissza is kapja az államtól adójóváírás címén.)
Tudom,mert a mi kis cégünk is ad iskolalátogatási támogatástól kezdve a 12000 forintos kajajegyig,és mindről kérünk adójóváírást..
A cég mindenképpen hasznot akar..
Ha gondolod be mond le.De ha ne adj isten kiderül a dolog,bukni fogsz,nem is kicsit..
(kívánom,hogy ne így legyen.)
" A kérdező kommentje:
Az övé a lakás"
Akkor tulajdonos és nem főbérlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!