Kölcsönzőcég tgyás alatt meg akarja szüntetni a munkaviszonyomat. Azt állítja, hogy megteheti. Igaz ez?
az a baj, hogy
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának
időtartama.
van ez a törvény, és a kölcsönzőcégre vonatkozó résznél ez van:
193/P. § (1) Kölcsönzés esetén e törvény 3. §-ának (6) bekezdése, 76. §-ának (5)-(8) bekezdése, 76/B. §-a, 79. §-ának (5) bekezdése, 86/A-96. §-ai, 97. §-ának (2) bekezdése, 100. §-a, 106. §-a, 115-116. §-ai, 134. §-ának (1)-(2) és (5)-(6) bekezdése, 150. §-ának (1) bekezdése, 155. §-a (1) bekezdésének második mondata, a 167. §-ának (2)-(3) bekezdései, 170-170/D. §-a, a Harmadik részének X. fejezete, a 202. §-ának c)-d) pontja nem alkalmazhatók.
a 90. paragrafus nem alkalmazható. tehát akkor mégis felmondhat?
Felmondhat, mert a Munkatörvénykönyve kismamák munkajogi védelmére vonatkozó részei nem vonatkoznak a munkaerő kölcsönzés keretében való foglalkoztatásra. A tgyás alatti munkaviszony megszűnés sem a gyed összegét, sem az arra való jogosultságot nem befolyásolja. Passzív jogon jár gyed annak akinek a tgyás alatt szűnik meg a munkavizsonya.
köszi szépen. sajnos ez a helyzet. :(
akkor a gyedről nem mehetek tgyásra majd megint gyedre? vissza kell mennem dolgozni a gyedem után a két gyerek közt, ha nem akarok éhen halni? (a gyes az nem is játszik, az szerintem nem igazán pénz.)
illetve: ha felmond, vajon milyen indokkal fogja ezt megtenni? mert én akkor se írok alá közös megegyezést, már csak elvből se. főleg úgy, hogy semmit nem ajánl fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!