Külföldön élek, nem EU-s országban és ott van biztositásom. Háztartásbeli vagyok, nem adozom sehol. Ettöl fizetnem kell-e magyarországon a tb-t? Teljesen fölöslegesnek érzem, hogy 2 országban fizessek.
Figyelt kérdés
2011. dec. 16. 13:53
1/6 anonim válasza:
nem, de be kell jelentened a navnál és nem is leszel jogosult ellátásra
2/6 anonim válasza:
Az OEP-nél kell lejeleteni, hhogy külföldön vagy biztosított, nem a NAV-nál, és akkor nem kell fizetned itthon.
3/6 anonim válasza:
navnál kell, mivel az ő hatáskörükbe került az év elején a tb fizetés
4/6 anonim válasza:
Nos a NAV-nál voltam előadáson, pont erről szólt. A NAV-hoz kell a bejelntkező lapot (11T1011) küldeni, ha fizeted magad utána tb-t, de ha külföldön vagy biztosított, ahhoz hogy itt ne kelljen fizetni az OEP-nél kell bejelentkezni, egyébként ezt a TB dolgot a NAV (korábban APEH) már 2008-tól vizsgálja. A NAV és az OEP információt cserélnek ezekről a dolgokról és van amit itt van amit ott kell intézni, sajna nem egyszerű.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2011. dec. 19. 10:43
6/6 A kérdező kommentje:
Ma be is mentem az illetékes hivatalba és közölték, hogy mivel nem EU-s országban élek igy kell fizetnem a tb-t. Csak ugy tudom kikerülni ha kijelentkezek és nem lesz magyar lakcimem. Ez felháboritó
2011. dec. 19. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!