ÁFA mentes (közösségi adószámos) Kft. Vásárolna EU-n belül de, szintén ÁFA mentes eladótól. Mi a teendő?
("...we are not VAT payer...")
...azt mondta, csak akkor tud nekem eladni bármit is ha van adószámom... igen, de az is ÁFA mentes.
ezt találtam: [link]
....csak nem megyek el rajta... most kérheti az adószámom vagy sem? mert ha én megadom akkor meg az a baj...
Egyrészt a link régi (2007es), másrészt az alanyi adómentesekre vonatkozik.
Más az adószám és más a közösségi adószám.
Ha EU tagállamból veszel valamit, csak akkor nem kell a vásárláskor felszámítania az eladónak és neked megfizetned az ÁFAt, ha van közösségi adószámod, és ezt az eladó feltünteti a kiadott számlán.
Kérdezd meg a könyvelődet, hogy a Kft-teknek van-e.
Abból meg mi bajod lenne, ha megadod az adószámod az eladónak?
Én is a harmadik válaszoló szerint értettem. Nem hiszem ha én sem és ő sem fizet áfát akkor az szabályos lenne... valahol csak meg kell fizetni... :-D
Szóval, megveszem a terméket, itthon bejelentem és a megvásárolt termék után fizetem az áfát és nem az eladás után (áfa mentest választok, mert nem fogja elérni a bevételem az 5 mill. ft-ot, valamint a vásárlóim nem kereskedők akik visszaigényelhetnék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!