Én szintén főállású-, 40 órás munkaviszony mellett egyszemélyes kft-t alapítottam, EU-s adószámom szintén van. Mielőtt döntesz nem ártana egy ügyvéddel és/vagy egy jó könyvelővel a részletekről beszélni.
2011. nov. 26. 21:08
2/13 anonim válasza:
hát... egyéni vállalkozó esetén kötelezően kellene gyakorolni neked is a tevékenységet, és korlátlan lenne a felelősséged, bt esetén is ugyanez, ráadásul ott kell lennie legalább egy kültagnak is. KKT haonló a bt-hez. Kft korlátolt felelősségű ami jó, viszont a törvény előírja a minimális törzstőkét ami jelenleg 500.000 ft - bár ez így is alacsonynak számít - és kft esetén nem kötelező a személyes közreműködés sem, persze jogod van hozzá ha akarod. Egyéni vállalkozó esetén már nem kell igazolvány - bár ha igényled megkaphatod - de nem kötelező, ez ügyfélkapon történik. Sztem mindenképp vmi gazdaségi társaság...sztem a korlátolt felelősség jó, hiszen a saját vagyonával senki se szeret játszani....bár ennek is lehetnek hátulütői. És ahogy írták előttem is kft már lehet egyszemélyes is Maga a haszonkulcs pedig egyszerű matek csak, azt neked mint üzletvezetőnek, ügyvezetőnek kell kiszámolni
2011. nov. 27. 09:36
3/13 A kérdező kommentje:
Ha egyszemélyes a Kft akkor 100e a törzstőke, de úgy tudom ez nem kell folyamatosan bankban/házipénztárban legyen. Én is a Kft. felé húzok. Bár a tevékenység nem olyan amivel el tudnám játszani a házam (nincs is a nevemen hihi), vagy eladom amit megvettem vagy nem, s mivel magam készítem és nem egy csapat ember dolgozna nekem, nem lenne bér amit mindenképpen ki kellene fizetnem (a saját maga bérét ugyebár ilyenkor nem szokták az emberek számolni sajnos).
2011. nov. 27. 11:12
4/13 anonim válasza:
Én a Kft-t 500000Ft törzstőkével alapítottam. És valóban nem kell a bankban tartani az összeget,a cégszámla megnyitásakor van banki aktualitása.Nincs alkalmazottam és én sem kapok fizetést.Eleinte havi 35000 Ft+ÁFA volt a könyvelés,persze ez több mindentől függ, ezzel is kalkulálj.
2011. nov. 27. 12:54
5/13 anonim válasza:
Ha veszel ki jövedelmet ha nem akkor is meg kell fizetned annak járulékait. Kb. 50eFt/hó összegben a vállalkozás elöl számolva. Amennyiben van "felesleges" tőkéd akkor indíts kft-ben.
2011. nov. 27. 15:12
6/13 anonim válasza:
2. vagyok. Így van ha egyzsemélyes akkor elég a 100.000 ft is , az 500.000 ft törzstőke csak többszemélyes kft esetén kell, viszont mindkét esetben szükségszerű, ez alatt nem lehet. Persze későbbiekben mind a tőkét mind a tagok számát lehet emelni(amit majd az alapító okiratban fel kell tüntetni...) a könyvelői díj pedig régiónként, sőt városonként eltérhet, viszont szükségszerű a könyvelő is, ezt nem lehet mellőzni.
2011. nov. 27. 20:28
7/13 anonim válasza:
JUJJJJ!! EZ FÁJT. Az egyszemélyes kft is kft. annak is 500 ezer a jegyzett tőkéje... A törzstőkét lehet több részletben is megfizetni (de ez igaz többszemélyes kft-nél is!) És igy lesz az alapításkor rendelkezésre bocsátandó minimim százezer. (ez lehet egyébként apport is)
2011. nov. 30. 09:37
8/13 anonim válasza:
Eleinte havi 35000 Ft+ÁFA volt a könyvelés,persze ez több mindentől függ, ezzel is kalkulálj.
Te jószagú, hol könyveltetsz te? Az én ügyfeleimnél kb 9-10 fő bérszámfejtésével együtt ennyi a könyvelési díj, és még ezt is sokallják. :(
2011. nov. 30. 09:38
9/13 anonim válasza:
utolsó előtti, második vagyok. Vannak eltérések az egyszemélyes kft.-t illetően, nem?
"Egyszemélyes társaság alapítása esetén a cégbírósághoz történő bejelentés előtt a nem pénzbeli hozzájárulást a társaság rendelkezésére kell bocsátani, illetve a pénzbeli hozzájárulás tekintetében a 115. § rendelkezéseit azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy az alapító okirat ilyen rendelkezése esetén elegendő százezer forint pénzbeli hozzájárulásnak a cég javára történő befizetése." Amiról te beszélsz az : "A tagok törzsbetétei különböző mértékűek lehetnek, az egyes törzsbetétek mértéke azonban nem lehet kevesebb százezer forintnál." A többszemélyes kft-t nem lehet egy kalap alá venni az egyszemélyes kft-vel, a törvény külön részt szán rá, most én is mondjam hogy jujj ez fájt?
2011. nov. 30. 14:36
10/13 anonim válasza:
igen elsőkörben elegendő a százezer de összesenben meg kell lennie az 500 ezernek egy személyes kft-nél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!