Csak a Gyes és a családi pótlék a jövedelmem. Kell adóbevallást készítenem? Kellett volna?
Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 03:05
1/11 anonim válasza:
Mindenkinek kell, akinek kiküldik a kitöltendő papírokat.
2/11 anonim válasza:
Ha ezen felül más bevallani valód nem volt természetesen NEM kell. Még 2008-ban a családi pótlék nem adóköteles. A csomagot annak küldi ki az APEH, akinek előző évben volt adóbevallása, nem a munkáltatóit vette igénybe.
3/11 anonim válasza:
Abszolút nem kell, ha csak ez volt a jövedelmed. Én is ugyanígy vagyok. Ne aggódj miatta! Nem kellett volna és nem is kell adóbevallást készítened, csak akkor kellene, ha lenne mellette más jövedelmed.
4/11 anonim válasza:
06:38: a GYES-t meg a CSP-t adókötelessé akarják tenni a jövőben?
5/11 anonim válasza:
A családi pótlék nem adóköteles, de a bevallásba be kell majd állítani úgy mint a nyugdíjat. A GYES-t már most is be kell, sávot emel (esetleg) De beszéltek már sok mindenről, ezzel akkor érdemes majd törődni, ha biztos lesz.
6/11 anonim válasza:
A GYES-t sem kell, tudom, hogy érint engem.
7/11 anonim válasza:
Akarom mondani, tudom, mert érint a téma engem is. Tuti, hogy nem kell. Azt nem tudom, hogy 2009-re mi fog vonatkozni...lehet, hogy most nagy átalakítás várható, de 2008-ra nem kellett bevallást készíteni a GYES miatt sem.
8/11 anonim válasza:
Mivel ezek adóterhet nem viselő járandóság és adómentes jövedelem kategóriába tartoznak és nincs más jövedelme, ezért nem kell bevallást készíteni, ha lenne más jövedelme (munkabér pl.) akkor valóban fel kellene a gyest tüntetni, de nem kellene adót fizetni akkor sem a gyes után.
9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm Mindenkinek a gyors (megnyugtató) választ
2009. máj. 13. 00:31
10/11 anonim válasza:
Ezt nem értem, nekem kellett, sőt, még pénzt is kaptam vissza, 70 ezret. Igaz, én gyeden vagyok, nem gyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!