Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A munkáltatóm hibája miatt...

A munkáltatóm hibája miatt eleshetek a TGYÁS-tól?

Figyelt kérdés
A baj az, hogy a munkáltatóm nem nagyon tett semmit se az oep felé. Pedig ápr.1 jétől szerettem volna igényelni a TGYÁS-t. Most nemrég ápr 19-én szültem. És ha jól tudom akkor legkésőbb a szülés napján be kell jelenteni az oep felé az igényt, de ez nem történt meg, és ráadásul ma ápr 30-án meg is szűnik a munkaviszonyom. Nem tudom mi tévő legyek... és már lassan padlót fogok fogni... :(
2009. ápr. 30. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az igény benyújtást megelőző 6. hónap első napjáig lehet visszamenőleg tgyást igényelni. Igazság szeritn ezt neked kell kérni a munkáltatódtól, mármint, hogy intézkedjen, magától nem fog. De még nem vagy elkésve. Az oep honlapjáról tudsz letölteni nyomtatványt, azt vidd be a melóhelyre.
2009. ápr. 30. 14:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Én ezt már megtettem, az összes papírt odadtam neki, a kórházi jelentéssel együtt, már csak a baba adatai hiányoznak, de az igényt sem jelentette be az oep felé. Nagy unszolásra ma végre elküldte az oep felé hiányosan. De mi van ha tényleg nem kapom meg, mit lehet ilyenkor tenni?
2009. ápr. 30. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Először is hiányosan tök felesleges volt beküldeni. Másodszor tényleg hat hónapig be lehet nyújtani, ilyenkor én is mindent összevárok mert utálok ötször rohangálni ugyanabban az ügyben. Azt hogy 30-án megszünik a munkaviszonyod hogy érted? megszünik a cég? EGyéb esetben tgyás alatt nem nagyon tudja megszüntetni a munkaviszonyt.... Kriszta
2009. ápr. 30. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs az előbb kifelejtettem, már ne hari de a munkáltatónak hogy kéne tudni a szülés napját? egyébként pedig gyásra két féleképpen lehet menni: lehet ugy hogy a szülés várható ideje előtt egy hónapon belül, és lehet ugy is hogy a szülés napjától. a gyás 180 napig jár. Ez viszont hogy a zsülés napjától nem jelenti azt hogy a szülés napján igényelni kell, hiszen nem is lehet. Kriszta
2009. ápr. 30. 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Előző válaszolónak: Úgy szünhet meg a munkaviszony, hogy határozott idejü munkaszerződése volt a kismamának. Az megszünik akár táppénzen, akár TGYÁS-on van valaki.De biztosan nem késtél el az igénybejelentéssel.
2009. máj. 2. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!