Hány százalék adót kell fizetnem lakótárs után?
Kedves előző,akkor te furcsak körökben mozogsz.
Normális esetben,normális emberek adóznak a jövedelmeik után. Én olyat nem ismerek,aki szerződés és számla nélkül adná ki a lakását. Nem is éri meg azért a 15 %-ért.
Nyugodtan alszol, nincs gondod, ha elmaradnak a rezsivel, a szerződés alapján minden gond nélkül kirakhatod őket ha gond van.....stb. 15 % ennyit megér
Jajj, bele se gondoltam de már értem! Bocsánat, tiszta hülye vagyok! :D
És köszönöm a segítséget.
100% 15 %-a cca. 90% 16%-a
(oké 14,4% pontosan)
jahh kifejezetten alvilági körökben mozgolódom és óriási bevétel van ám ebből...
egyetemista vagyok, dolgozom, és a tulaj nem adózik utánunk, sőt egyetlen megkérdezett kollégám főbérlője sem (multicég-viszonylag alacsony a bűnözési ráta az alkalmazottak között).
egyetlen albérletnél sem vetődött fel, viszont 2 éve lakom a lakásban, semmi problem.
vagyis egyet ismerek, a srácnak volt szerződése aztán a tulaj midnenféle szerződés szegésremhivatkozva nem adta vissza a kauciót.
ha a 10%-os költséghányadot választod adózás szempontjából akkor az összes bevétel 90%-a jövedelem, és a jövedelem 16%-a az adó.
azonban érdemes megemlíteni, hogy ha a mérőórák a te neveden vannak és te fizeted be a rezsit (vagyis a rezsi nem a bérlő nevére szól) akkor az is bevételnek minősül így arról is adózni kell!
így ilyen esetben érdemes a teljes költségelszámolást alkalmazni, itt viszont folyamatosan gyűjteni kell a számlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!