Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az APEH honlapján nyilvános...

Az APEH honlapján nyilvános adótartozásokat valaha is behajtják?

Figyelt kérdés
Hihetetlen összeggel tartozók röhögnek a markukba, mert tőlük aztán egy fillért sem!! Össze akartam adni, hogy mennyi lenne az összesen,de kiakadt a számológépem. Tesz valaki valamit annak érdekében,hogy ebből az irdatlan összegből valamennyi megtérüljön? A munkaviszonyban állók 1x próbálnák csak meg,hogy nem készítenek adóbevallást,vagy nem fizetik be a 10-20e ft-os,vagy ennél röhejesen kevesebb hátralékukat.Hát akkor hogyis van ez?
2009. ápr. 19. 08:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az Apeh egy mocskos cég, tán nem is létezik mocskosabb, a kormánnyal egy szinten. Nekem a fél fizetésem levonták és még én fizettem vissza. Sajnos ők tudják hogy kell behajtani. Pótoljad azt az adóbevallást ha még lehet, mert ők az Istenek. Jó helyen van olyan szempontból hogy a közlekedésre is rossz hatással vannak:)
2009. júl. 12. 20:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem az itten a kérdés, hogy tesz-é valamit az Apeh, hogy behajtsa, hanem az, hogy hogy a p..ba hagyta ennyire felgyűlni?

Jómagam egyéni vállalkozó vagyok. Évekig pontosan fizettem, pontosan vallottam. Két éve volt egy csúszásom: rengetegen tartoztak nekem. Én - balga állat - bevallottam a személyi jövedelemadómat és így 153e Ft tartozásom keletkezett. Amit meg megfizetni nem tudtam, mivel nekem is tartoztak. Haladékot nem kaptam. jött a végzés: rátette a jelzálogot a házamra, az autómra és beadta letiltásra a főállású munkahelyemen a fizetésemből. Vettem fel gyorsan személyi kölcsönt és kifizettem a tartozást, hogy törölje a jelzálogbejegyzéseit.

Nade kérdem én, ha nálam ilyen gyorsan és egyszerűen ment, akkor másnál miért nem?

Én még csak nem is firtatom, igazuk volt, tartoztam. Nem értem, miért nem kaphattam haladékot, ha addig "pozitív hozzáállást" tanúsítottam és kellően alátámasztott indokom volt?

A listán szereplőknél miért lehet eddig várni? Jó, megpróbálják letiltani tőlük, nem megy, mert pl. nincs magánvagyonuk. Abban a pillanatban venném vissza az engedélyt!

Szerintem azért annyi-amennyi az adóteher a magyar állampolgárokon, mert amit ezek nem fizetnek be,azt is rajtunk húzzák meg.

2009. júl. 13. 17:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Az új kormány tervezi, hogy behajthatóak legyenek ezek a horribilis összegek?
2010. jún. 22. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!