Mekkora összegű árut engedélyeznek behozni az orszába, VÁM nélkül?
Lehetséges hogy jobban járnál, ha külön-külön adnák fel neked a cipőket, vagy a számlára kis összeget írnának.
Ettől függetlenül, ha vámot nem is kell fizetned, ÁFÁt kell.
Rendeltem Malajziából 48 dollár értékben cuccot, amire raktak kicsivel több mint 3000 Forint ÁFÁt ÉS 3000 Forint vámkezelési költséget. Kész röhej, hogy nekem kell fizetni azért, hogy lesápoljanak. Kifizettem a termék árának a 2/3-át nekik...
Elhanyagolható értékű küldemények
Nem kell vámot és ÁFA-t fizetni a 22 euró összértéket meg nem haladó levél, vagy postai csomag után. Ez a kedvezmény nem vonatkozik az alkoholtartalmú termékekre, a parfümökre és kölnivizekre, továbbá a dohány vagy dohánytermékekre.
Csomagküldemények
A magánszemély által magánszemélynek küldött, 45 eurót meg nem haladó összértékű küldemények után nem kell vámot és ÁFA-t fizetni. Ennek feltétele, hogy a küldemény
alkalmi jellegű,
kizárólag a címzett vagy családtagjai személyes használatára szolgál, és jellegénél vagy mennyiségénél fogva nem tükröz semmilyen kereskedelmi szándékot,
nem tartalmaz olyan árucikket, amelynek teljes értéke, meghaladja a 35 eurót,
a feladó azt a címzettnek bármiféle pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi.
Tovabba:
A behozott áruk összértékének vámmentes határa
A személyes poggyász körébe tartozó áruk sem hozhatók be korlátlanul. Amennyiben ugyanis a behozott áruk összértéke meghaladja a 300 eurót, az áruk értékének alapul vételével vámot és Általános Forgalmi Adót kell fizetni. A légi és tengeri utasok esetében az értékhatár 430 EUR.
Megj: ugy tudom eltekinthetnek a vam megfizetesetol. (magan hasznalatra, nem kereskedelmi mennyiseg stb., de ez lutri)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!