Ha egész évben maximális összegű gyeden voltam, akkor hogyan tudom igénybe venni a lakáshiteltörlesztés után járó szja kedvezményt?
Szia!
A lakáshitel kedvezmény akkor érvényesítheted, ha hiteled 2006. évi vagy az előtti. Mivel a gyed is személyi jövedelemadó köteles jövedelem ezért a fenti kedvezményt igénybe veheted a befizetett adód mértékéig.
Sajnos fejből nem tudom a maximális gyed összegét. Ha a maximális gyed összeg 96.600 Ft, akkor ebből 6.048 Ft adót vonnak le. Ennek a 12-szerese 72.576 Ft, tehát összesen ennyi kedvezményt igényelhetsz vissza. Ha ennél több amit visszakérhetnél az sajnos elveszik. Érdemes átszámolni, hogy az adóstárs(ak)nak, ha van(nak), nincs-e több jövedelmük, mert akkor érdemesebb lenne neki(k) visszakérni. Természetesen akkor, ha a visszaigényelhető kedvezmény magasabb, mint amit Te visszakérhetsz.
Remélem érthető volt a válaszom és tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!