Mi értelme van adóelőleget fizetni ha azt úgyis visszakapom?
A kérdés lényege az, hogy egy elvileg nem adóköteles összegről kellene adózni,mert ez egy támogatás!
Az rendben, hogy ezt majd visszakérhetem két-három hónap múlva, de akkor mi értelme van az egész hercehurcának? Árulja már el valaki, hogy ettől ugyan nekem miért lenne jobb?
Mert ha mondjuk úgy működne, mint egy befektetés akkor azt mondom még jól is járok.
Abba talán még bele is mennék, hogy némi plussz kamattal együtt kapom vissza azt a pénzt, amit elvileg ki sem kellett volna adjak a kezeim közül.
De tudtommal semmi ilyen pozítív oldala nincs ennek a felesleges bürokratikus eljárásnak.
Ráadásul nekem most van szükségem pénzre, és nem pedig 2-3 hónap múlva.
nem igazán tiszta, hogy mire is gondolsz, de attól, hogy valami nem adóköteles, attól még az adóalapot növelheti, amiből meg az adókulcs származik.
ha egyszerűen csak nem adóznál utána, akkor könnyen olyan helyzetbe kerülhetnél, hogy neked kellene fizetni, mert az amúgy nem adóköteles juttatás átlökött egy másik adósávba.
lehet, hogy neked személy szerint ez nem jó, de sok olyan van, aki a te rendszereddel úgy járna, hogy az adózásnál közölnék velük, akkor tessenek szépen befizetni...
Nekem azt mondták, hogy be kell fizetnem azt a pénzt, mert különben büntet az apeh.
De majd visszakapom, amint rájönnek, hogy nem is kellett volna adózzak.
Nincs mire adózzam, könyörgök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!