Ha még nem fizettem ki az utsó 2 havi TB-t, mehetek még
dokihoz?
Simán, ennyire nem naprakész a rendszerük. Nekem jó félév eltelt, mire először pirosat jelzett, addig folyamatosan zöld volt. Ráadásul amikor pirosat jelzett, akkor már másfél hónapja volt bejelentett állásom.
2011. júl. 26. 21:59
2/11 A kérdező kommentje:
na szuper, köszi, akkor megnyugodtam. énis erre gondoltam, mert még nem jött értesítő
Miért nem rendezed ? Ha nincsen állásod akkor is jár ingyen TB csak közölni kell.
2011. júl. 26. 22:08
4/11 A kérdező kommentje:
mert nincs pénzem?
van állásom, csak vállalkozó vagyok. 2 havi járulékkal maradtam el, igyekszem pótolni.
5/11 A kérdező kommentje:
egyébként úgy tudom, hogy aki nem dolgozik, nem tanul, stb, annak kell fizetni, az sincs ingyen. de esetemben nem ez van, 2x 9ezer ft elmaradásom van.
Ha "piros" a jogviszonyod akkor is ellátnak általában, és szólnak is, hogy fizetned kellene. Ilyenkor utólag kiszámlázzák az ellátás díját elméletileg.
2011. júl. 26. 22:23
Hogy-hogy csak 9000Ft-ot kell fizetned havonta? Vagy van mellette munkaviszonyod is? Akkor pláne nem fog a büdös életben pirosat mutatni a rendszer, hiszen fizetnek utánad tb-t. Csak akkor jelez, ha egyáltalán nem megy be pénz hónapokig.
2011. júl. 26. 22:25
8/11 A kérdező kommentje:
dehogyis, senki nem fizet utánam. 9ezer miért kevés? +26ezer nyugdijjárulék.
na, akkor jó, szóval pirosan is ellátnak, csak számláznak. a lényeg, hogy semmiképp nem kell visszafordulnom. köszi!
Nem számlázzák ki az ellátás díját, csak tájékoztatnak, hogy rendezetlen a jogviszonyod. A törvény szerint ilyenkor a doki az OEP-nek is le kell jelentse, ahol aztán behajtják az elmaradt összegeket, de tapasztalataim szerint a legtöbb orvos ettől jóérzésből eltekint, és csak javasolja neked, hogy nem ártana rendezni valahogy a dolgaid. De mondom, ez csak akkor van, ha egyáltalán nem fizetnek utánad sehol tb-t.
2011. júl. 26. 22:28
Ha senki nem fizeti utánad a TB-t, akkor magadnak kell rendened. És magadnak bejelentened.
Ez nem 9ezer forint, hanem 5100 forint havonta, és a NAV-nál lehet kérni csekket.
Egyébként én hagynám a francba, ha észreveszik is valamikor, max. 10ezer+késedelmi kamat. Ebbe még általában nem szokott senki belehalni. A TB-d meg a megszűnés után egyébként is érvényes 45 napig passzív jogon, ha legalább annyi ideig volt előtte járulékfizetés, szóval legrosszabb esetben is max. 5000 forint :P
2011. júl. 26. 23:47
Kapcsolódó kérdések: