Pontosan mit jelent az hogy "tisztára mosták a pénzt"?
Figyelt kérdés
Elnézést a buta kérdésért de már rengetegszer hallottam híradóban és csak elképzelésem van róla.
A válaszokat előre is köszönöm!
2011. máj. 15. 10:01
1/7 anonim válasza:
A pénzmosás lényege, hogy az illegális tevékenysége mellett valaki vezet pl. egy turit vagy kaszinót és a illegálisan megszerzett pénzt bevételnek számolja el. Sokáig én sem értettem.
2011. máj. 15. 10:09
2/7 anonim válasza:
A feketén szerzett pénznek ugye nincs nyoma. Azt hogy adnak neked (pl.:örökölsz nagyobb vagyont amiből nem vagy hajlandó adózni) (vagy illegálisan jutsz ) 3.000.000-hoz, és esetleg a NAV rád száll, akkor nem tudod bizonyítani, hogy az becsületesen meg lett keresve és adózva lett utána... Ezért van az hogy pl Pesten a piacon lehet kitöltött számlablokkot venni (meg más célból is)...mert akkor már van eredete a pénznek. Vagy ilyen az amikor 2 cég egymásnak állít ki számlákat mögöttes teljesítmény nélkül... vagy amikor homeless embereket kérnek meg arra, hogy menjenek be a bankba és fizessenek be 1.000.000 Ft-ot (persze az 1 misit is odaadják neki, ráadásul ezért a műveletért pl 50.000 Ft-ot kap, akkor már rég megérte neki). Vagy ha egy cég nagyobb kölcsönt / hitelt vesz fel és utána csődöt jelent (a pénzt meg megtartja), ugye azt is tisztára kell mosni, mert ha nem tenné, akkor azt mondaná a bank hogy vissza a pénzemmel, addig nem csődölhetsz be..
2011. máj. 15. 10:19
3/7 A kérdező kommentje:
Így mostmár teljesen érthető mindkettőtöknek köszönet!!
2011. máj. 15. 10:58
4/7 anonim válasza:
Én hallottam egy belsőstől, hogy a magyar alvilág egy időben előszeretettel ajánlotta fel a lottónyerteseknek, hogy a nyertes lottószelvényért többet fizet, mint amennyi a nyeremény valójában (pl. egy 100M-ós lottó5-ösért 110M-t).
Így 10M költséggel legális vagyonná változtattak 100M-t.
2011. máj. 15. 16:17
5/7 anonim válasza:
Utolsó!
A bökkenő csak ott van, hogy ha te nyersz ekkora összeget és eladod a szelvényt, akkor te hogyan bizonyítod be, hogy ez a pénz honnan van? :PPP
Amúgy ötletnek nem rossz, csak kvázi értelmetlen belemenni +10 millióért... :))
2011. máj. 15. 17:13
6/7 anonim válasza:
utolsó:
bevállalta a plusz pénzért.
Az meg, hogy megéri-e más kérdés. Kisebb nyereménynél (100-150 millió) lehet még én is elgondolkodnék, nagynál biztosan nem kockáztatnék.
2011. máj. 15. 19:54
7/7 anonim válasza:
"Kisebb nyeremény 100-150 millió"
Hááátt....érdekes meglátás... nekem az már inkább nagynak számítana
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!