Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha max gyedet kapok és nem...

Ha max gyedet kapok és nem kérek adójóváírást, akkor ez nekem lehet hátrányomra?

Figyelt kérdés
Év végén ha egész évben gyedet kapok, akkor az adójóváírást ( 12*11340 Ft) és a lakáshiteltörlesztés után járó szja kedvezményt is igénybe tudom venni? Nem lenne előnyösebb,hogy ha kérnék adójóváírást? Mármint mindkettőt szeretném igénybe venni, akkor ez jó így vagy lehet gond?
2009. márc. 11. 19:24
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem nyugodtan kérheted az adó jóváírást, inkább legyen nálad ez a pénz mint az APEH-nál. A lakás törlesztésre járó kedvezményt úgyis csak utólag tudod érvényesíteni és összegében nem érvényesíthetsz több adókedvezményt mint a fizetendő adód.
2009. márc. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!