SOS! Nagyon elkéstem az adóbevallással? (nem egyszerűsített)
Szóval az a helyzet, h most jöttem rá h nem adtam be az adóbevallási papírokat..
19 éves vagyok, sose adóztam még, nincs ebben rutinom:P
Igazából még év elején kaptam a Fürgediák iskolaszövetkezettől papírt, h mik a teendőim..
Mivel csak náluk (először) dolgoztam tavaly..
(kb 10.000 Ft össz amit kerestem.)
/Na mindegy, tudom az összeg most lényegtelen../
Szóval amint megkaptam, azt a levelet elraktam, h
majd beviszem valamikor a Fürgéhez, (az van a papíron h ha csak náluk volt keresetem, akkor majd segítenek kitölteni a papírokat.) Gondoltam (év elején), majd ott kitöltöm-segítséggel..
Aztán szépen elfeledkeztem erről:S
Szóval most vettem ezeket a dokumentumokat elő, és az van a papíron h május 20.!! a határidő..
De én az adóhatóságtól nem kaptam semmilyen papírokat!!(elvileg kellett volna februárban.)
Mi ilyenkor a teendő??
Az van a tájékoztatón, h vagy személyesen kérhetek olyan nyilatkozatot (1053-as) amit ki kell tölteni, vagy internetről szedhetek le, meg vmi progit is kell letölteni hozzá..
Az "egyszerűsített bevallást", -ha jól értelmeztem- már lekéstem, hiszen ahhoz febr 15.-ig kellett volna jeleznem at igényemet az Apeh-nál.
De ha nem akarok egyszerűsítettet? Akkor időben vagyok még???
Melyiket javasoljátok?
Töltsem le a formanyomtatványt, vagy menjek meg az Apeh-hoz?
Nagyon bonyolult kitölteni? Ha letöltöm netről, azt sima borítékban visszaküldhetem? Vagy van ami speciális bevallásra való?
Közben mindjárt vizsgaidőszakom van (rengeteg vizsgával) a lakóhelyemtől távol, szóval eléggé nehéz még erre is időt találnom:S
De nem szeretném ha baj lenne abból h így elfeledkeztem róla:S
Köszi, ha segítetek!!!
Azt se tudom mit, honnan, hogy töltsek le:S
Eléggé pánikban vagyok:(
szia az apeh honlapról (www.nav.gov.hu)le tudod tölteni az abevjava programot és akkor tudod kitölteni a 1053 nyomtatványt azaz a 2010. évre vonatkozó bevallást a személyi jövedelemadódról, a kapott igazoláson rajta van hogy melyik sorba kell írni a jövedelmedet a program elintázi a többit csak az adataidat kell beirni, kinyomtatod és egy nagyalakú borítékban beküldöd a lakóhelyedhez illetékes apehnak.
A másik lehetőség hogy az igazolásoddal együtt bemész a apeh ügyfélszolgálatra ott adnak bevallási csomagot és segítenek is kitölteni a bevallásodat nem csak akkor ha egyszerűsített emiatt ne idegeskedj, május 20-ig még van időd.
jajj nagyon köszi!
kicsit megnyugtattál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!