Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Diákmunkánál a diák fizetésébő...

Diákmunkánál a diák fizetéséből mit vonnak le és mennyi százalékban?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 25. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:

ha diákmelós cégről érdekelsz ott vállalási díjak vannak. a diákmelós cég elvállalja x összegért amiből te meg kapsz y-t.

én egyszer összevesztem velük mert nem akartam 423ért megfagyni és januárba biciklizni az újonnan megnyílt teszkó expresszért. mondtam nekik 750/óráért elmegyek. Aztmondták hogy annyi a vállalási áruk és hogy vagy 5ezret kapok egy napra 8 órára vagy húzzak a zsarolós anyámba.(625/óra) Elvállaltam aztán végig bent filmeztünk a spanommal náluk :D

A sztorinak az a lényege hogy ha nemis volt valójában 750 a vállalási árjuk bőségesen van hasznuk rajtad. Viszont ők ebből kapnak fizetést, szereznek neked melót, meg intézik az elszámolást ilyenek.

Én a teszkót kerültem meg az ilyen helyeket ahol ellenőrizhetnek, amugy nemrossz a diákmunka mert nincs igazi főnököd és biztos kifognak fizetni.

2011. ápr. 25. 17:36
 2/5 anonim ***** válasza:
figyu ott nincs olyan hogy nem megyek csak ha duplázzák az órabért, mert úgy b*sznak ki onnan hogy az életben nem fognak semmire se hívni. ha jelentkezel valahova szokd meg hogy annyi az órabér amennyi..mi vagy te hogy nem fagysz meg ha nem adnak 750et? csoda hogy nem küldtek el a p*ba.
2011. ápr. 25. 17:58
 3/5 A kérdező kommentje:
ne térjünk el a tárgytól...Köszi első!bár a kérdésre te se válaszoltál :D
2011. ápr. 25. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:

mégis kifizették. tudod azért mert mínusz fokokba nem sok olyan hülye van aki elmegy megfagyni 423 forintért, pluszba nekem még utazni is kellett. ha az éhenhalásról van szó persze még ennél kevesebbért is megtesz az ember bármit, ahogy én is .

nagyon jól tudtam hogy kifogják fizetni mert ha nem tudják teljesíteni a vállalást az egy hatalmas fekete pont a teszkóval szembe. lehet te olyan "becsületes" ember vagy hogy ha kereshetsz 150ezret inkább 100at keresel, én nem ilyen vagyok. és egyébként is a kérdezőnek akartam egy támpontot adni hogy mennyit vonhatnak le a fizetéséből cégen belül.

2011. ápr. 25. 18:26
 5/5 anonim válasza:

Hali! Az hogy mennyit vonnak le, az attól függ, milyen diákvállalkozásnál vagy. Például van olyan, ahol megmondja a diákmelós cég, hogy x%-ot levonunk a fizudból.

Esetemben a szerződésben leírták, hogy mennyi lesz az az órabér, amit kézhez kapok. A saját kis közvetítői díjukat levonják, plusz még adóznod is kell. Később igényelhetsz adóvisszatérítést is, ha a havi béred nem éri el a minimálbért. Bár hogy most újítottak valamit az adótörevénnyel, nem tudom. Meg kell nézni.

2011. ápr. 25. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!