Hogyan kell adózni a szexchates jövedelem után?
Van egy csomó ilyen oldal, jórészt külföldiek, ahova regisztrál az ember és akkor percdíjasan fizetik azt, hogy mit tudom én táncikál, kiveri a kamerába meg ilyesmi. Amit fizetnek érte a nézők, annak meg x százalékát utalják/küldik neki csekken fizetésként. És ebből hogy kell adózni? Mert ugye minden jövedelemből kell. De hogy?
(A gyengébbek kedvéért. Ez egy adózással kapcsolatos kérdés, nem az erkölcsi útmutatás érdekel, főleg, hogy a kérdésből egyáltalán nem biztos, hogy mutogatni akarom a fa.szomat a kamerába, csak érdekel, hogy ez mi ez? Meg hogy adóznak belőle? (Nyilván sokan sehogy, de aki igen? Nem rég olvastam, hogy a prostik meg egyéni vállalkozók, legalábbis kellene, hogy legyenek és számlát is kéne adniuk meg minden, gondolom erre is van valami.)
Ha alkalmazott vagy akkor a munkáltató (könyvelője) megoldja helyetted ezt a kérdést.
Ha egyéni vállalkozó netán cég vagy akkor számlát adsz a szolgáltatásról és az így igazolt jövedelem után kell adóznod.
Túl okos vagy ahhoz,hogy értetlenkedj,nem is értem mit nem értesz. Miért bonyolítod ?? Az általad is említett CÉG a megfejtés,vele van Esztike szerződésben nem a texasi cowboyjal és John is nekik fizet. Tudod mint egy mobiltelefonálás.Ott sincs "személyes érintkezés". Megtörténik a "beszélgetés" Jön a számla és a vevő fizet. A telefontársaságnak. Ha a telefontársaság alvállalkozója vagy akkor részesülsz belőle. Mely összegről számlát kell adj a CÉGNEK (hiszen nem írhatja le a pénztárából hiányzó összeget jótékonykodásként,azzal ő is el kell számoljon a helyi adóhatóság felé). Tehát:
-leszerződsz
-dolgozol
-megkapod a hó végi összesítést mennyit sikerült
-leszámlázod (itt már fizetned kell ÁFÁ-t,adóelőleget)
-utalnak
-anyázol,hogy miért nem fű alatt csináltad de legalábbis szlovák cégként mert akkor jóval több maradna
KAPÍSI ??
:p))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!