Ha van adó tartozásom (egyéni vállalkozói által), és megkérem részletre, és meg is kapom, akkor leadhatom a vállalkozói igazolványt?
A vállalkozóit bármikor vissza-adhatod! A "Fizetési könnyűtés iránti kérelmet" pedig majd akkor add be, amikor az apeh a végrehajtást megkezdte, ugyanis végrehajtás alá nem vont tartozásra fizetési könnyűtés iránti kérelmet nem lehet beadni. Tehát: minél előbb bezárod a vállalkozásodat (jól gondolod), annál kevesebb további tartozás rakódik rá. Majd ha jön a levél, vagy a letiltás a tartozás behajtására, akkor pedig kérvényezed az elengedést, vagy a részletfizetést.
Amikor a vállalkozóit vissza-adtad, akkor már mehetsz a Munkaügyi Központba regisztráltatni magad, annál nagyobb az esélyed egy új munkahelyre.
A munkahelyemre már megküldték a fizetési letiltást, de mivel táppénzen voltam kismamaként, ezért nem tudták miből letiltani. Most tgyáson vagyok, ugye abból se tudják vonni. Ezért gondoltam, hogy megkérem havi x összegre, fizetgetem, és egyszer majd elfogy.
Nem értem miért mondta anno a könyvelő azt, hogy addig nem tudom leadni. Már akkor vagy 1-2éve leadtam volna....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!