Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A családi adókedvezmény...

A családi adókedvezmény igényléséhez milyen papírok kellenek?

Figyelt kérdés
A párommal együtt élünk ugyan, de én még nem jelentkeztem át hozzá. Most vagyok 4 hónapos kismama és szeretnék a családi adókedvezményt igénybe venni. Már kértem a dokitól igazolást, hogy elmúlt a magzat 91 napos, be is fogok jelentkezni hozzá, hogy egy lakcímen legyünk, viszont azt nem tudom, hogy az élettársi kapcsolatról is kell igazolás vagy elég, hogy ha egy lakcímen vagyunk?
2011. márc. 29. 22:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Amennyiben a családi kedvezményre ugyanazon gyermek után több magánszemély jogosult, akkor a nyilatkozatot a munkáltatók felé közösen kell megtenniük, melyet mindkét munkáltató aláír. Így biztosítható az az elv, hogy a kedvezmény gyermekenként egyszer vehető igénybe, ugyanakkor annak összege megosztható a közös háztartásban élő házastárssal, élettárssal.

Az adóelőlegnél történő megosztás élettársak esetében csak a közös gyermek tekintetében lehetséges, de év végén az élettárssal együtt nevelt nem közös gyermekek vonatkozásában is van lehetőség a kedvezmény megosztására.

[link]

Letölthető az alábbi oldalról:

[link]

[link]

2011. márc. 30. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!