Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nem kérek az új munkahelyem...

Ha nem kérek az új munkahelyemen adó visszatérítést, akkor jobban járok a Gy. Tartásdíj fizetéssel? Több marad meg nekem?

Figyelt kérdés

Gondolom, ha kérek adó visszatérítést, akkor kevesebb lesz a nettóm, és kevesebbet vonnak le GY.T-t (mindenkori 20% van megállapítva)

Később pedig egy összegben megkapom az 1 évet egyben, amiből már nem vonnak le GY.T-t mert nem havi jövedelem

Kevesebb Gy.tartásdíjat akarok fizetni mert milliomos és mégis pénzéhes az exnejem. Egyáltalán nincs rá szorulva e kevés kis pénzre, (15 ezer forintra)

2011. márc. 18. 14:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
no komment...
2011. márc. 18. 14:28
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy pénzéhes, még a te gyereked neveli. Undorító...
2011. márc. 18. 14:30
 3/16 anonim válasza:

így is úgy is ugyanannyit fizetnél gyerektartásra,

úgyhogy mindegy.

2011. márc. 18. 14:30
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem mindegy, mert ha az adóvissz. miatt kevesebb a nettóm, akkor abból kevesebb a 20%. Nem?
2011. márc. 18. 15:24
 5/16 anonim ***** válasza:

Igen kevesebb nettónak kevesebb a %-os mértéke, ez igy logikus.

A tartásdij kérdést pedig meg kellene bezsélni emberi hangon az ex. nejjel.. mindne konfliktusra megoldása a párbeszéd.

2011. márc. 18. 15:47
 6/16 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne.

Szerintem lehet így csinálni, de ha van esze a volt nőnek és rájön, akkor bejelenti és abból is levonják sajnos.

2011. márc. 18. 18:47
 7/16 anonim ***** válasza:
79%

Nézd!Meglépheted,de ha rájön,akkor egyenesen a végrehajtóhoz mehet,s akkor fuccs a párbeszédnek.Ha tőle sajnálod,de a gyerekkel nem szeretnél kiszúrni (én ezt csinálnám...),akkor szólj az exnek,hogy szeretnél ezekből a pénzekből az elkövetkező években egy kis alapot összerakni.Kérj tippet vagy adj több tippet és kérd meg,hogy válasszon közülük,neki mi a szimpatikus.Autónyeremény,CIB Szia Szimba!,ha kicsi még,akkor babakötvény...vagy valami részletre,amit abból fizetnél neki.És akkor az,a gyereké!!!!!!!!

Több légy egy csapásra...

2011. márc. 18. 19:02
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

19:02 A kérdést eleve úgy fogalmazta meg, hogy több maradjon nekem… Ergo megint egy olyan apával van dolgunk, aki azt hiszi, ha a feleség el tudja tartja a gyereket, akkor ő minek adna több pénzt, mint amennyit feltétlenül szükséges…

A kérdezőnek : Tudod, az én apám is mindig azon törte magát, hogy a lehető legkevesebbet kelljen fizetnie… Azt hajtogatta, hogy nekünk úgyis megvan mindenünk, neki meg olyan kevés az a pénz… No de az, hogy az anyukám, és a nevelőapám megadott nekem mindent, erejükön felül is, az nem azt jelenti, hogy ő nem tartozik anyagi felelősséggel… Érzelmivel is tartozott volna ugyan, abból sem láttam semmit, de ez más kérdés…

Ne felejtsd el, hogy bármilyen kapcsolatban vagy a gyermek anyjával, a pénzt nem neki adod, hanem a gyereknek… Teljesen mindegy mennyi pénzük van… A te gyereked is, és vállalj teljes felelősséget… Ez a kötelességed, mint apa…

Különben hogy nézel majd a gyerek szemébe, ha felnő… Hogy mondod majd meg neki, hogy sajnáltad rá a pénzt,mert neki úgyis mindene megvolt?

2011. márc. 18. 19:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

19:28-asnak azért nincs teljesen igaza, hisz ez nem ugyanaz a szituáció.

Én nagyon is megértem a kérdezőt.

Férjem is havi 20-23 ezret ad a volt feleségének aki vígan él a pénzes pasijával saját lakásban, míg mi kis garzonban kell nyomorogjunk és 30 éves létemre sem szülhetek még, mert anyagilag nem engedhetjük meg magunknak.

Ráadásul erre a volt nő csak gúnyosan röhögött és még volt képe plusz asszonytartást követelni (amit persze meg a bíró utasított el mosolyogva).

Kedves kérdező, próbáld meg!

Ha a gyermeked megkap így is mindent akkor neked is jogod van teljes és normális életet élni és esetleg új családot alapítani.

Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted az első gyereked, de neked is ugyanolyan jogod van a gondtalan élethez, mint bárki másnak.

2011. márc. 18. 19:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt új család… De ez teljesen mindegy… Anyagi felelősséggel tartozik azért a gyerekért… Mert az övé… Nem úgy működik, hogy új családom van, most arra kell a pénz, nektek úgyis van elég…

Sajnálom, ha rosszul álltok, és azt is megértem, hogy ez megvisel téged… De az a pénz akkor is a gyerekének JÁR… Különben pedig akkor képzeld el, az mennyi kiadással járna, ha mondjuk ti nevelnétek a gyerekét…Nem húszezer forintba kerülne, az is biztos… Egy gyerek sokba kerül, és ha van anyja is meg apja is, akkor ne csak annak kerüljön pénzbe, akinek több van...

2011. márc. 18. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!