Májusba vettünk egy új lakást. Az illeték 350 ezer foriint szeptemberbe jött ki. Sajnos nem tudtuk kifizetni,haladékot,csökkentést nem kaptunk. Azóta nem lett befizetve. Most mire számíthatunk?
2009. febr. 18. 18:25
1/9 anonim válasza:
Részletfizetést kellett volna kérni!
Nekem 172 ezer forintos csekk jött ki a lakás megvétele után 5 vagy 6 hónappal, hogy x napon belül fizessem be. Mivel főiskolás vagyok, ez így kivitelezhetetlen volt.
Befizettem 2200 ft-os csekket, majd írtam egy kérvényt, hogy 10hónapos részletben hagyj fizethessem ki.
Így meg rengeteg kamatot fognak rátok róni. :S
Kérvényezzétek a részletfizetést.
2009. febr. 18. 18:36
2/9 A kérdező kommentje:
Az a gáz h mi kértük azt is,de annyi papírt kellett volna össze szedni hozzá ráadásul x napon belül,amit nem tudtunk időben be adni. Meg a szivás benne az,h szerintünk azt se kaptuk volna meg,mert 4 keresőképes felnőtt lakik a lakásban. Én,anyu, tesóm meg a pasija + ott van tesóm gyereke.Nézik h ők mennyit keresnek meg minden,és az apeh ugy gondolta h simán betudjuk fizetni az illetéket. De azt nem nézik h tesoméknak(ők azért vannak nálunk h félretegyenek saját lakásra) 35000FT-t kéne leadniuk hármojukra,ebbe benn van minden, meg a kaja is. A tesom kapja a Gyedet,CSP-t,meg 6 órába dolgozik,kap 45 ezer ft-t. Barátja heti 20 ezret. Félre nem tesznek,azt a nyamvadt 35 ezret se adják oda,ebbe a hónapba adtak kemény 12 ezer FT-t... Én meg anyu tartjuk el őket... Össze tudtuk volna sporolni az illeték árát,ha nem kell őket is nekünk eltartani. El nem küldhetjük őket,mert nem lenne hova menniük,csak a gyerek miatt lehetnek nálunk... Na ilyenkor mit lehet csinálni?
2009. febr. 19. 07:33
3/9 anonim válasza:
Sztem írj új kérvényt. Tesódékat hagyd ki belőle, ha átmenetileg vendégeskednek ott. És az legyen benne csak, aki tulajdonos.
2009. febr. 19. 11:02
4/9 anonim válasza:
Most már hiába írsz új kérvényt, szeptemberben kellet volna.
Arra számíthattok, hogy a lakásotokra bíróság útján (és annak költségeivel növelve) rá lesz terhelve jelzálogjogként. Vagy adótartozás módjaként behajtják.
2009. febr. 19. 11:51
5/9 anonim válasza:
Én a tesódékat bejelentettem volna máshova. Az illeték a te nevedre, vagy anyukádéra szól?
2009. febr. 19. 13:31
6/9 anonim válasza:
Most az a helyzet, hogy amíg nem fizettek ketyeg elég rendesen a kamat, szóval a végén sokat kell majd fizetni, és ha nem akkor pl letiltanak a fizetésedből, ha az sem megy akkor meg ingófoglalás és iylenek, de ez a legvégső, ha tudtok valamennyit fizessetek be, mert látják hogy akarjátok, meg már akkor arra nem ketyeg a kamat, persze a csekken vagy ha utaltok akkor ott jelöljétek meg, hogy ezt mire fizetitek, hogy a 2008 ...-kor vett lakás illeték egy része
2009. febr. 19. 20:28
7/9 anonim válasza:
Az édesanyáddal menjetek be az illetékes APEH-hoz vagy az ügyintézővel beszéljetek, hogy havonta fix részletben tudjátok rendezni a tartozásotokat.
Az összeget terhelhetik:
- Mulasztási bírság: az adókötelezettség elmulasztása vagy késedelmes fizetése esetén szabható ki. Mértéke: magánszemélyeknél 100.000 Ft-ig terjed.
- Késedelmi pótlék: a határidőn túl teljesítés szankciója. Mértéke: a késedelmes időszakra vonatkozó jegybanki alapkamat kétszerese.
A kiszámolását privátba küldhetem.
A nővéredékkel kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy a tényleges számlákat osszátok el 4 felé és ők minden hónap 5-éig fizessék ki a saját részüket. Ellenkező esetben nem lesz víz-, gáz-, fűtés és villany.
Egyébként nálunk is volt a családban ilyen probléma és megoldodott.
2009. febr. 27. 17:23
8/9 A kérdező kommentje:
Légyszíves Privátba küld el h kb mennyi lenne ez az összeg!
2009. febr. 27. 23:51
9/9 A kérdező kommentje:
Az a gáz,h hiába mondjuk nekik ezt,h ha nem lesz be fizetve akkor nuko viz,gáz,villany,mert ha nem vagyunk otthon ugyis használják.. meg ott a pici lány, ő nem tehet róla h ilyen böszem szülei vannak...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!