Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem fizettük be az illetéket....

Nem fizettük be az illetéket. Most mi lesz?

Figyelt kérdés
Májusba vettünk egy új lakást. Az illeték 350 ezer foriint szeptemberbe jött ki. Sajnos nem tudtuk kifizetni,haladékot,csökkentést nem kaptunk. Azóta nem lett befizetve. Most mire számíthatunk?
2009. febr. 18. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Részletfizetést kellett volna kérni!

Nekem 172 ezer forintos csekk jött ki a lakás megvétele után 5 vagy 6 hónappal, hogy x napon belül fizessem be. Mivel főiskolás vagyok, ez így kivitelezhetetlen volt.

Befizettem 2200 ft-os csekket, majd írtam egy kérvényt, hogy 10hónapos részletben hagyj fizethessem ki.

Így meg rengeteg kamatot fognak rátok róni. :S

Kérvényezzétek a részletfizetést.

2009. febr. 18. 18:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a gáz h mi kértük azt is,de annyi papírt kellett volna össze szedni hozzá ráadásul x napon belül,amit nem tudtunk időben be adni. Meg a szivás benne az,h szerintünk azt se kaptuk volna meg,mert 4 keresőképes felnőtt lakik a lakásban. Én,anyu, tesóm meg a pasija + ott van tesóm gyereke.Nézik h ők mennyit keresnek meg minden,és az apeh ugy gondolta h simán betudjuk fizetni az illetéket. De azt nem nézik h tesoméknak(ők azért vannak nálunk h félretegyenek saját lakásra) 35000FT-t kéne leadniuk hármojukra,ebbe benn van minden, meg a kaja is. A tesom kapja a Gyedet,CSP-t,meg 6 órába dolgozik,kap 45 ezer ft-t. Barátja heti 20 ezret. Félre nem tesznek,azt a nyamvadt 35 ezret se adják oda,ebbe a hónapba adtak kemény 12 ezer FT-t... Én meg anyu tartjuk el őket... Össze tudtuk volna sporolni az illeték árát,ha nem kell őket is nekünk eltartani. El nem küldhetjük őket,mert nem lenne hova menniük,csak a gyerek miatt lehetnek nálunk... Na ilyenkor mit lehet csinálni?
2009. febr. 19. 07:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sztem írj új kérvényt. Tesódékat hagyd ki belőle, ha átmenetileg vendégeskednek ott. És az legyen benne csak, aki tulajdonos.
2009. febr. 19. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Most már hiába írsz új kérvényt, szeptemberben kellet volna.

Arra számíthattok, hogy a lakásotokra bíróság útján (és annak költségeivel növelve) rá lesz terhelve jelzálogjogként. Vagy adótartozás módjaként behajtják.

2009. febr. 19. 11:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a tesódékat bejelentettem volna máshova. Az illeték a te nevedre, vagy anyukádéra szól?
2009. febr. 19. 13:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Most az a helyzet, hogy amíg nem fizettek ketyeg elég rendesen a kamat, szóval a végén sokat kell majd fizetni, és ha nem akkor pl letiltanak a fizetésedből, ha az sem megy akkor meg ingófoglalás és iylenek, de ez a legvégső, ha tudtok valamennyit fizessetek be, mert látják hogy akarjátok, meg már akkor arra nem ketyeg a kamat, persze a csekken vagy ha utaltok akkor ott jelöljétek meg, hogy ezt mire fizetitek, hogy a 2008 ...-kor vett lakás illeték egy része
2009. febr. 19. 20:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az édesanyáddal menjetek be az illetékes APEH-hoz vagy az ügyintézővel beszéljetek, hogy havonta fix részletben tudjátok rendezni a tartozásotokat.

Az összeget terhelhetik:

- Mulasztási bírság: az adókötelezettség elmulasztása vagy késedelmes fizetése esetén szabható ki. Mértéke: magánszemélyeknél 100.000 Ft-ig terjed.

- Késedelmi pótlék: a határidőn túl teljesítés szankciója. Mértéke: a késedelmes időszakra vonatkozó jegybanki alapkamat kétszerese.

A kiszámolását privátba küldhetem.

A nővéredékkel kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy a tényleges számlákat osszátok el 4 felé és ők minden hónap 5-éig fizessék ki a saját részüket. Ellenkező esetben nem lesz víz-, gáz-, fűtés és villany.

Egyébként nálunk is volt a családban ilyen probléma és megoldodott.

2009. febr. 27. 17:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Légyszíves Privátba küld el h kb mennyi lenne ez az összeg!
2009. febr. 27. 23:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Az a gáz,h hiába mondjuk nekik ezt,h ha nem lesz be fizetve akkor nuko viz,gáz,villany,mert ha nem vagyunk otthon ugyis használják.. meg ott a pici lány, ő nem tehet róla h ilyen böszem szülei vannak...
2009. febr. 27. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!