Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miben változik szüleim adózása...

Miben változik szüleim adózása, ha csak a februári keresztfélévben nem vagyok tanulói jogviszonyban?

Figyelt kérdés

A kérdésem tehát jobban részletezve, Tavaly egyetemi oktatásban vettem részt, amit halasztottam egy évvel. Ezt követően a szeptemberi tanévkezdésben belekezdtem egy OKJ-s képzésbe, azonban félévre (leginkább magánéleti okok miatt) ezt is felfüggesztettem, így most ezt a februári keresztfélévet már tanulói jogviszony nélkül kezdtem meg.

Jelenleg nem dolgozom, adózási papírjaimat az eddigi években még szüleim intézték nekem is. 20 éves vagyok.

1) Adózás szempontjából ez változtat valamit? Erről szüleim értesülnek? (Ők az egy év halasztásról nem tudnak, ezért érdekelne, hogy adózás útján tudomásukra juthat-e?)

2) Ha erre a félévre, most, tehát ezekben a hetekben munkát keresnék, és az adózási papírjaimat ettől az évtől fogva én intézném magamnak, úgy is lenne változás az ő adóbevallásukban? Vagy valami miatt mindenképpen kiderül, hogy felfügesztettem egy évre az egyetemet?

A válaszokat előre is köszönöm, az okokat és azt, miért halasztottam évet egyetemmel nem részletezném, azt hiszem a magánéleti oldal nem lényeges ebben a kérdésben. Munkát, és eleve értelems időtöltést tervezek erre a hátralévő fél évre, de jobb tisztában lennem a helyzetemmel, illetve hogy szüleim megtudhatják-e ezt a döntésem.

Köszönöm a válaszokat.

2009. febr. 17. 09:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Természetesen nem érdekes, hogy miért halasztott, de ha az adóbevallását a szülei intézik, akkor feltűnő lehet, hogy hirtelen miért akarja saját magának intézni a bevallásait:-)

Egyébként a szülei adóbevallásában talán csak a felsőoktatási tandíj kedvezmény léte, vagy nemléte "kavarhat" be. (már ha van ilyen és igénybe vették eddig és most esetleg nem)

Adóügyi szempontból nem valószínűsíthető, hogy a szülei megtudják a halasztást.

Matyóka Zoltán

2009. febr. 19. 23:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha az adózási válasz mellett elfogadsz egy magánéletit is, javaslom a szüleiddel az őszinteséget. Sok későbbi komplikációt megelőznél. Minden gondra van megoldás.

Előbb-utóbb úgyis kiderül minden, de ha te fordulsz őszintén a szüleidhez, nem veszik olyan rossz néven, mintha mástól értesülnének a dolgaidról. Egy gyakorló anya

2009. febr. 20. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!