Adószámos magánszemély esetemben megfelelő?
Figyelt kérdés
Weboldalak készítésével foglalkozok egyetemi tanulmányaim mellett. Szeretnék hivatalosra váltani, hogy számlát is tudjak adni. Viszont semmiképen nem szeretnék magánvállalkozó vagy hasonló lennei. Olvasgattam az apeh oldalát, sajnos elég kínai a dolog.
Fel tudna valaki világosítani, hogy mivel jár az adószámos magánszemély forma, milyen járulékokat kell befizetni, stb...
Minden információ érdekel.
Köszönöm!
2011. febr. 21. 13:42
1/2 anonim válasza:
Ha küldesz egy privát üzenetet az email címeddel, küldök egy könyvet róla. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de hamar bele lehet jönni. A lényege, hogy csak a bevételed után kell adót, járulékokat fizetned, ha nincs bevételed, nem kell, az adószám kiváltása pedig pár perc, és ingyenes.
2/2 anonim válasza:
Engem is érdekelne a dolog. Én adatrögzítést, gépelést szeretnék csinálni főállású munkaviszony mellett. Eddig megbízási szerződéssel dolgoztam "másodállásban", de a munkáltató azt is tőlem vonta le, amit neki kellett befizetni, de be sem fizette. Szeretnék számlát adni, hogy megkapjam a pénzt, amiért megdolgoztam, s majd én befizetem magam után, amit kell. Elküldenéd nekem is a könyvet erről a témáról a hzsu@freemail.hu-ra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!