Van itt olyan elvált anyuka, akit a volt férj úgy akar/akart megrövidíteni -tulajdonképp a saját gyerekét! -, hogy nem kéri az adójóváírást, esetleg családi adókedvezményt havonta?
Nem tudom érthető voltam-e?
A lényeg szerintem, ha apuka elmarad gyerektartással és nem szól, nem egyeztek meg (ÍRÁSBAN!!!), akkor azonnal végrehajtóhoz kell fordulni! Nem várni, meg remélni, ezt a gyerektől veszi el!
Miután én már 2006-ban is kértem végrehajtást és azóta folyamatosan (erre lehet kérni a végrehajtót, hogy ne csak az elmaradtat hajtsa be, hanem mindig a folyamatost is), így mind a négy évre visszamenőleg is meg kaptam a pénzt.
Köszi utolsó!
Az Apukának azt szeretném mondani,hogy szerintem nem vész el az adókedvezményetek attól,hogy még nem kértétek.Jó lesz tudni a per végét!Abban igazad van,hogy előfordulhat,hogy ő nem tudja érvényesíteni a teljes összeget,s így rosszabbul jár-járnak a gyerekek is. Ugyanakkor ha szétmentek,már nem oszthatjátok meg...szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!