Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van itt olyan elvált anyuka,...

Van itt olyan elvált anyuka, akit a volt férj úgy akar/akart megrövidíteni -tulajdonképp a saját gyerekét! -, hogy nem kéri az adójóváírást, esetleg családi adókedvezményt havonta?

Figyelt kérdés
Hanem adóbevalláskor kéri egy összegben,s akkor már nem fizeti belőle a gyerektartást...Jó kis KISKAPU!Nem?Össze kellene fognunk az ilyen "édes"apák ellen!!!!!
2011. febr. 12. 00:17
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

9.24!

Mit tett,hogy semmit nem kapsz?Talán neked is tudunk segíteni!

2011. febr. 15. 11:44
 12/22 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Leírnád,mit tettél,hova mentél,hogy megoldódott a dolog?Példád tökéletes bizonyíték az "édes"apák kedvességére és a lehetőségekre!!!

Köszi!

2011. febr. 15. 11:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Ha tőlem kérdezed, akkor egyszerűen megkerestem azt a végrehajtót, akihez tartozik az ügy, az ún. önálló bírósági végrehajtót. Beadtam a bírósági végzést, amiben szerepel, hogy hány százalékot kell fizetnie. Azóta azt vonják.

Mikor rájöttem, hogy sumákol, jeleztem írásban!!!! a végrehajtónak, hogy nézzen utána az adójóváírásnak. És így kiderült! 4 évre visszamenőleg is megkaptam 30 ezer forintot, tehát összesen 120-at. És gyerektartásdíj tartozás miatt inkasszót is tehetnek a számlájára, tehát ha én nem egyezek bele részletfizetésbe, akkor amint beérkezik a pénz a számlájára már veszik is le róla. Nem kellemes, nyilván neki sem, de hát előbb kellene gondolkozni...

2011. febr. 15. 12:45
 14/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Igen,tőled kérdeztem,s fantasztikus vagy!!!Ugye híreled ezt még valahol?Érdemes lenne!

Tehát akkor alapból feltűnt a csalás..

2011. febr. 15. 13:04
 15/22 anonim ***** válasza:

A fantasztikustól azért messze vagyok, de a pofátlanságot nem tűröm. A gyerekem rovására meg pláne.

8 éve nincs kapcsolata a gyerekkel, tehát csak ezt a havi 10-12 ezret fizette, utóbbi 8 hónapban 30-at. Ezzel már totál elégedett vagyok, ez tényleg sok pénz. Elég ruházni, ebédet befizetni és még a kosár edzésre is futja belőle. De mondjuk csak ennyi! Karácsonyi ajándék, szülinapi ajándék, egyéb hobbik finanszírozása, táboroztatás, nyaralás, telelés, gyógykezelés, etetés nincs benne.

De különben ami a minap kiütötte nálam a biztosítékot az a következő volt. A fiúnk szeretne egy valami x-box nevű játékot. 3 gyerekünk van (2 kisebb az új férjemtől), úgy néztem, mindenki tudna vele játszani, még együtt is, szóval nem vetettem el egyből az ára miatt. 89 ezer forint. Úgy vélem, ha megtehetjük, akkor majd megvesszük, mert jó móka lesz mindenkinek. A végrehajtó most épp ennyit követel a legnagyobbik apján, a végrehajtás költsége miatt. Amit zokszó nélkül kiperkált. Kicsit bosszantó, hogy ha magától fizetne a gyereke után, akár még játékot is tudna venni a szülinapjára... Nem tudom érthető-e mi bosszantott fel...

2011. febr. 15. 14:33
 16/22 A kérdező kommentje:
Hogyne érteném!!Jogos a felháborodásod!A végrehajtás neked került valamibe?
2011. febr. 15. 16:41
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem! Minden költségét a kötelezett fizeti! Megelőlegezni sem kell. Mert amúgy minden végrehajtásnak a költségeit az adós állja (pl vagyonmegosztás) csak neked kell megelőlegezned. De gyerektartás esetén nem!
2011. febr. 15. 17:18
 18/22 anonim válasza:

Szia végrehajtót igénybe vevő anyuka!

Nekem eddig azt mondták,hogy csak 6 hónapnyi elmaradást lehet visszaigényelni,végrehajtatni stb.

Te hol intézted?Város,végrehajtó neve érdekelne.Köszi!

2011. febr. 16. 00:03
 19/22 anonim ***** válasza:

Nos nálunk a következő a helyzet:

Válunk, a bíróság a gyerekeket közös felügyelet alatt hagyta. Az asszonnyal semmit nem lehet megbeszélni, mindenre azt mondja, hogy majd a bíróság dönt.

A múltkor hozta a paírt, hogy írjam alá, hogy igénybevehesse a gyerekek után járó adójóváírást.

Mondtam neki, hogy felezzük meg, mert egyrészt így korrekt, másrészt még az egy gyerek után járó is több, mint amit kihasználhatna, a másodikért járóra semmi szüksége nincs. Hallani sem akart róla, mert szerinte a gyerek a nőnek jár (én is kértem a nálam történő elhelyezésüket), és így az adókedvezmény is őt illeti. Hiába mondtam neki, hogy egy kanyi vassal nem kapna többet vagy kevesebbet, ha megosztoznánk, hajthatatlan volt. Most aztán vagy aláhamisította a nevemet a papron, vagy egyikünk sem tudja igénybe venni. A bosszú neki fontosabb.

2011. febr. 16. 12:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez a félév nem úgy van ám!

Elmész a bíróságra kéred, hogy állapítsanak meg gyerektartást, ezt lehet csak 6 hónapra visszamenőleg kérni.

De ha megállapítják, hogy 2006.05 havától havonta ennyit és ennyit fizessen. És ő nem fizet. Akkor 2010 májusában mind a 4 évnyi gyerektartással tartozni fog neked és be is hajtják!!!

De azt nem ítélheti meg a bíróság 2006 májusában, hogy ti már 2001-ben nem éltetek együtt, akkor kéred, hogy 2001-ig visszamenőleg fizessen. Nem fogják megítélni, csak 6 hónapra visszamenőleg.

2011. febr. 16. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!