Valaki segítsen nekem a 1053NY jelű lap kitöltésében! Mi lehet a baj?
Ugyanebbe a problémába futottam bele 2019.03.30. -án, a OEP_oep_egt nyomtatvány megnyitásakor.
Az én megoldásom a következő volt: A letöltött nyomtatványt NEM közvetlenül telepítettem, hanem előbb bemásoltam a C:\Users\Public\abevjava\nyomtatvanyok
mappába, majd elindítottam az ÁNYK nyomtatványkitöltő programot és a Szerviz/Telepítés menűponttal telepítettem a nyomtatványt. Így nem jelent meg a hiba.
Sok sikert!
Egy mindenkiért, mindenki egyért!
Nekem egyik válasz sem segített, végül a NAV rendszerinformatikusaihoz fordultam segítségül.
Azt a tájékoztatást kaptam, hogy amennyiben a telepített JAVA-hoz tartozó „JDK fejlesztői környezet" a 13.0.2.-es verziónál frissebbek, úgy ez a hibaüzenet fog megjelenni.
Előszőr le kell törölni a nem megfelelő fejlesztői környezetet ami MAC-en (esetemben) nem a legkönyebb de nem is lehetetlen, ebben a következő videó segített nekem (Terminal-lal): [link]
A megfelelő, 13-as JDK innen letölthető: [link]
Ez a videó pedig segít helyesen telepíteni: [link]
A 15. számú megoldás valóban működik, de Macen és Linuxon biztosan nem kell hozzá semmit letörölni, sem telepíteni. A megfelelő 13.0.1 verzió innen letölthető: [link]
Ki kell exportálni az egészet, és a /bin/ mappában lévő fájlokat futtathatóvá tenni (chmod +x). Innentől úgy futtatható bármelyik abevjavához tartozó jar fájl, hogy
`java -jar abevjava.jar`
Ahol a java arra a java fájlra mutat, amit az elején letöltöttünk, az abevjava.jar pedig az, amit éppen futtatni szeretnénk.
Elméletileg Windowson is hasonlóan működik a dolog, csak ott a java.exe fájlra kell mutatni, viszont ott nem próbáltam.
Amennyiben ezt a hibaüzenetet kapja valaki, akkor windows esetén az alábbiakkal próbálkozhat:
ÁNYK keretprogram legújabb verziójának letöltése és telepítése, ezzel frissíted a programot.
Utána belépsz és valószínűleg működni fog.
ÁNYK Keretprogram verziók: [link]
Ez a hiba akkor jelenik - legalábbis nálam így volt - amikor egy letöltött nyomtatványnál csak a nyomtatványok mappából az .enyk állományt másoltam át a C:\user\public\abevjava\nyomtatvanyok mappába.
Megoldás:
A letöltött nyomtatvány application mappájának a teljes tartalmát át kell másolni a C:\user\public\abevjava mappába.
Legalábbis nálam így volt. Utána az ÁNYK-ban elindult az Új nyomtatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!