Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most akkor mennyi a nettó bére?

Most akkor mennyi a nettó bére?

Figyelt kérdés
Férjem bruttó bére 120.000,-Ft.Egy gyermekünk van,és nem kértünk adójóváírást,tehát év elején igényeljük majd vissza.Különböző bérkalkulátorokkal számolgattam és mindegyik 84ezer Ft.körüli összeget hozott ki.Ma kapott fizetést és 74.000,-Ft-ot utaltak.Most vagy én számoltam rosszul vagy a könyvelő.Elmagyarázná valaki?
2011. febr. 1. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Azt sajnos nem tudom elmagyarázni, hogy te milyen kalkulátoron hogyan számoltál neki adójóváirás nélkül 84.000 Ft körüli összeget, de valóban 74.000 Ft körül kellett kapnia.

Az adozona.hu szerint mindenképp. Ott automatikusan hozzáadja a 12.100 Ft adójóváirást, akkor lenne 86.000 Ft a nettója, de azt ugye nem kértétek, igy azt le kell vonni, máris 74.000 Ft-nál járunk.

Magyarázat: A bruttó bért szuperbruttósitják, majd ennek a 16%-a az SZJA, ez 24.300 Ft, a nyugdijjárulék 10%, ez 12.000 Ft, eü+munkaerő-piaci járulékok összesen 4+2+1,5%, azaz 9.000 Ft. Marad 74.000 Ft a nettó bére.

2011. febr. 1. 22:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ!Már hergeltem magam a könyvelőre.Így megúszta:))
2011. febr. 1. 22:57
 3/9 A kérdező kommentje:
itt [link] és itt [link] és itt [link] számoltam.
2011. febr. 1. 23:02
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Jó lenne ha nem mindig a könyvelőre hergelnétek magatokat. Mi is emberből vagyunk.... no comment
2011. febr. 1. 23:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem az elsőt, de gondolom a többi is ezt teszi: automatikusan hozzáadja az adójóváirást, hiszen nincs ember a földön, aki önként nem kéri...

Szóval ez is csak ennyit tesz, tehát ha NEM kértétek, akkor automatikusan levonod a kapott eredményből a havi 12.100-at és már meg is van a végeredmény.

2011. febr. 1. 23:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelő amúgysem nagyon tehet róla. Beírja a programba az adatokat, az meg kiszámolja. Legfeljebb elrontja az adatokat, de ahhoz túl precízek és mindent inkább többször ellenőriznek. Rá kell legkevésbé haragudni.
2011. febr. 1. 23:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, nem akartam a könyvelőket bántani!Természetes ha valaki hibázik,nincs is ezzel baj,de a mi esetünkben van okom a gyanakvásra!A cég kettős könyvelést vezet.A szabadságbért máshogy számolja mint ahogy kellene.Ezt a kilépésem napján vettem csak észre!Kilépésemkor a fele pénzzel akart elszámolni, de mikor rákérdeztem, hogy miért ennyi mindjárt megemelkedett az összeg !Kétszer mentem be egyeztetni és mindig más összeg jött ki nála,pedig ezt még én is kiszámoltam,pedig hülye vagyok a számokhoz.Miután kész összegekkel álltam elé nem tudott mit mondani,kénytelen volt aszerint számolni!!Így lett a 171ezerből(szabadság+végkielégítés)324ezer!Szerintem ebben az esetben nem holmi "elnéztem egy számot"-ról van szó!!!Szóval rafinált a csaj!!!!

Még egyszer elnézést ha megbántottam volna valakit a hivatástudatában!

Köszönöm a válaszokat!

2011. febr. 2. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:

"A könyvelő amúgysem nagyon tehet róla. Beírja a programba az adatokat, az meg kiszámolja."

Vagy jól vagy rosszul :)

A 12 havi jövedelmemet nem tudta összeadni. Az M30-as nyomtatványon cirka 100eFt-al többet ír éves jövedelemnek, mint amennyit utaltak. Még jó, hogy le szoktam ellenőrizni és nem a rossz adatok alapján csinálom az adóbevallást.

2011. febr. 2. 11:09
 9/9 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, nem akartam a könyvelőket bántani!Természetes ha valaki hibázik,nincs is ezzel baj,de a mi esetünkben van okom a gyanakvásra!A cég kettős könyvelést vezet.A szabadságbért máshogy számolja mint ahogy kellene.Ezt a kilépésem napján vettem csak észre!Kilépésemkor a fele pénzzel akart elszámolni, de mikor rákérdeztem, hogy miért ennyi mindjárt megemelkedett az összeg !Kétszer mentem be egyeztetni és mindig más összeg jött ki nála,pedig ezt még én is kiszámoltam,pedig hülye vagyok a számokhoz.Miután kész összegekkel álltam elé nem tudott mit mondani,kénytelen volt aszerint számolni!!Így lett a 171ezerből(szabadság+végkielégítés)324ezer!Szerintem ebben az esetben nem holmi "elnéztem egy számot"-ról van szó!!!Szóval rafinált a csaj!!!!

Még egyszer elnézést ha megbántottam volna valakit a hivatástudatában!

Köszönöm a válaszokat!

A kettős könyvelést a könyvelő nem látja, már megbocsáss.....Én könyvelőként azt tudom, ki mit kap hivatalosan, és hogy nem hivatalosan ahhoz semmi közöm.

2011. febr. 2. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!