Családi adókedvezmény - jó, hogy így kértük?
Figyelt kérdés
Én gyeden vagyok, aminek a max összegét kapom, a férjem bruttója 600.000 Ft, van egy 15 hónapos gyermekünk. A családi adókedvezményt teljes egészében a férjem nevére kértük. Helyesen tettük, vagy meg kellett volna osztani, vagy az én nevemre kellett volna inkább kérni? Kihasználunk így minden kedvezményt teljes egészében?
Előre is köszönöm a segítséget!
2011. febr. 1. 22:10
1/5 anonim válasza:
Jól tettétek,mert így ki tudjátok használni teljesen.
2/5 anonim válasza:
Jól tettétek, felesleges lett volna megosztani.
Remélem, nem felejtettél el adójóváirást kérni...
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Kedves 2. válaszoló! Az adójóváírásról nem kaptam nyomtatványt a munkáltatómtól, kellett volna adnia? Így akkor azt nem is fogom havonta megkapni, majd csak jövőre a bevalláskor?
2011. febr. 1. 22:54
4/5 anonim válasza:
Igen, kellett volna. Kérjed tőle és akkor jövő hónaptól már érvényesitik, a januárit meg visszakéred év végén.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! :-)
2011. febr. 1. 23:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!