Most töltöttem le az AbeJava progit, de nem tudom mit kell csinálni vele?
Teljesen fehér az egész ha megnyitom,APEH honlapjáról leszedtem már a 1053-as nyomtatványt,de nem tudom importálni,vagy mit kell csinálni,és nem tudom,hol van amit ki kell töltenem az adóbevalláshoz...
Segítsetek,fontos nagyon,már tiszta ideg vagyok....
Köszike
Ja akkor nem kell a kód.
Anyk-adatok -új nyomtatvány, és ott lesz a 1052- es
Ahhoz nem kell, nyotatód is van gondolom..
Na kezdjük az elején:
- Java van a gépedre telepítve.
- abevjava_install.jar -t letöltötted és telepítetted
- APEH_1053.jnlp letöltötted, csak nem tudod megnyitni:
csak rákattintasz 2x okézol ha kérdez és telepítődik is
ugyanezt végigjátszhatod a kitöltési útmutatójával is ha letöltötted
utána megnyitod az ÁNYK-t, Adatok / Új nyomtatvány - most már megjelent, kiválasztod és megynyitod.
Igen,ez sikerült,és bejött a 1053-as nyomtatvány kék színben.
Amit kaptam a cégtől 10M30-as igazolást,azokat az adatokat kell beírkálnom,és kész?
Sokat segítettél,köszi
Az M30-as igazolás alapján beírod a jövedelmed-a nem szuperbruttósítottat. A program kiszámolja, hogy mennyi a szuperbruttó. Kiszámolja az adót is.
Amit még neked kell beírnod az a jogosultsági hónapok száma a 32.sorban. Ez alapján kiszámolja a program, hogy mennyi adójóváírás jár.
Valamint a levont adóelőleg adatát is neked kell beírnod az igazolás alapján.
Ha kész, ellenőriztesd le a programmal a nyomtatványt. Ha hibát talál kiírja, ha hibátlan, akkor nyomtathatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!