Tandíj adóbevallása/visszaigénylése?
Bocsi, rossz helyre írtam, és a konkrét kérdés is lemaradt...
Az lenne a kérdés: 22 éves vagyok és okj képzésre fogok járni tavasztól. Mivel felnőttképzés, így tandíjat kell fizetnem.
Ezt a befizetett összeget adóbevalláskor fel kell tüntetni? És ezt vissza tudom igényelni (vagyis ugye egy részét?) a lényeg ha fizetek tandíjat akkor kapok ebből vissza valamennyit?
Valahogy nem igazodok ki ezen az adóbevallás dolgon.
Ilyenkor érdemesebb könyvelővel csináltatni, vagy az is elég ha az apehnak küldöm vissza és majd ők megcsinálják?
előre is köszönöm a válaszokat..
Szerintem csak akkor tudod leírni, ha vállalkozó vagy (vagy valamelyik rokonod az, és ha ő fizeti be, ő vissza tudja igényelni). Ennek a pontos módjáról a sulidban érdeklődj!
Egyébként az adóbevallást úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha letöltöd a programot a az apeh oldaláról, és így töltöd ki, ez jó, mert egyből kidobja, ha hiba van. [link]
köszi a válaszokat...
csak azért nem értem mert pl anyum volt tanfolyamon régen és ő visszaigényelhette pedig nem vállalkozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!