Iparűzési adó visszaigénylése. Hogyan?
Figyelt kérdés
2 éve itthon vagyok a kisfiammal. Előtte egyéni vállalkozó voltam, most fel van függesztve a tevékenységem, mert a könyvelőm ezt tanácsolta megszűntetés helyett. Tavaly is fizettem még iparűzési adó előleget... nem tudom, mire... Azt mondta, hogy fizessem be, amjd visszaigényeljük. Most visszaigényelhetném elvileg, de semmilyen papírt nem küldtek róla, a könyvelőm viszont kér egy igazolást az önkormányzattól, hogy mennyi a visszaigényelhető összeg. Mit tudok most tenni? Honnan szedjek ilyen papírt, illetve tényleg kell-e, Nem elég az összegről a csekk, hogy mennyit fizettem be? Köszönöm!!!2010. máj. 20. 00:48
1/2 anonim válasza:
A csekk nem bizonyítja, hogy mennyit kérhetsz vissza, az azt bizonyítja, mennyit fizettél be.
Az önkormányzattól kell kérned egy adófolyószámla kivonatot, az tartalmazza, hogy mennyi túlfietésed van.
Az önkormányzat nem küld róla papírt, ha túlfizetésed van (inkább nálluk legyen az a kis pénz)
Különben a könyvelődnek a bevallások, fizetési határozatok és a befizetések alapján tudnia kellene, hogy mennyit igényelhetsz vissza. Csak egyszerűbb megkérni a kivonatot, mint ezt kiszámolgatni.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ. Hihetetlen, hogy fizetek a könyvelőnek és nem képes ennyit válaszolni nekem. Bár azok után, hogy az Ő gondatlansága miatt fele annyi TGYÁS-t kaptam, nem tudom mit vártam. Még egyszer köszönöm!
2010. máj. 21. 09:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!