Hogyan lehet kérni, hogy az APEH csinálja meg a szja bevallásom? Ez ingyen van?
Ez baromság amit írtak páran!
Kapsz egy nagy borítékot, abban van egy 2oldalas lap, amin a nevedet, szül idő, hely, lakcím, adószám, stb kérik.
Ezt visszaküldöd aláírva, és asszem márciusig,v áprilisig megküldik az adóbevallásod, amit ha elfogadsz, mert megfelel a valóságnak, akkor május 20ig vissza küldöd!
Én ma adtam postára az én 2oldalas papírkámat!
Pontosítsuk a választ.
Van egy nyilatkozat, aminek a száma 0853NY.
Ezt kell kitölteni és február 15-ig megküldeni az adóhatóságnak (Mivel 15-e vasárnap, ezért a tényleges határidő február 16. éjfél.)
Amenniyben nincs kizáró tényező, akkor az adóhatóság 2009. május 20-ig elkészíti a bevallást, és mint bevallás-ajánlatot kipostázza részedre.
Ekkor még módod van javíttatni, pontosíttatni. Ha kéred, akkor megteszik és június 20-a körül meg is kapod a kész bevallást.
Ha elfogadod az ajánlatukat, akkor aláírva visszaküldöd.
A visszajáró összeget 30 napon belül kifizetik, kiutalják, a befizetendő összeget viszont - külön kérelem nélkül - legfeljebb 4 havi részletben fizetheted meg.
Ezt hívják adóhatósági adómegállapításnak.
Ami a hátránya.
Az önadózó megválaszthatja, hogy milyen sorrendben vegyék figyelembe az adókedvezményeket.
Az adóhatósági adómegállapítás esetén ez a lehetőség nincs, szigorúan a jogszabály szerinti sorrendet tartják be.
A munkáltató nem köteles elkészíteniaz adóbevallást. (M29-es)Mondhatja azt, hogy nem vállalja be.
Eléggé kimerítő volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!