Mennyi és milyen járulékokat kell fizetnie havonta annak a vállalkozónak aki 6 vagy 8 órás főállás mellett vállalkozó?
A vállalkozónak van könyvelője, aki ezt megmondja, persze tudom pénzért. Lepontozhatsz ezért.
Egyébként pedig 8 órás főállás mellett a ténylegesen kivett összeg után (ha akarja van, ha akarja nincs) ki kell számolni, hogy melyik éri meg.
Hat órás munkaviszony esetén sajnos a vállalkozó "főállású" tehát legalább a minimálbér után járulékol. A minimálbér január 01-től 78 000 forint. Ennek durván az 50-60% az amit be kel lfizetni a költségvetésnek. Egyébiránt még itt is két döntés van: ténylegesen ki is veszi a teljes összeget, akkor szja-t is fizet, vagy nem veszi ki a teljeset, akkor csak járulék van, és részarányos szja, vagy nem vesz kis semmit, és csak a járulékok maradnak.... (ekkor is van egy kis szja a felbruttósítás miatt)
Nem tudom,hogy milyen összeget lehet kivenni.
Most szeretnénk kiváltani a vállalkozóit (1812-es tevékenységre)Csak nem tudjuk eldönteni,hogy ki váltsa ki.A tesóm 6 órában dolgozik.A párom 8-ban,de bármikor megszünhet a munkahelye.Most emiatt hezitálunk.Valóban jobb lenne egy könyvelő tanácsát kérni,de gondoltam hátha itt is akad. :)Azért köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!