2008-ban a munkaviszonyból származó jövedelmem 1.338.583 ft volt. Július 27-ig Gyed-en voltam,28. -tól Gyes mellett visszamentem dolgozni. Mennyi adójóváírást kapok vissza?
A személyi jövedelemadóban a munkabér, a GYED munkabérnek minősül. A GYES adóterhet nem vielő járandóság, ami azt jelenti, hogy a jövedelem megállapításánál figyelembe kell venni, viszont a reá eső adót nem kell megfizetni.
Az adójóváírásod a bér 18 %-a, de legfeljebb a jogosultsági hónapok száma és 11340 Ft/hó szorzata lehet.
Ez a maximum, amit visszakaphatnál, de ez csökkenni fog egy picit, mert átlépted a jogosultsági határt (1250000 Ft).
Egyebekben nem lehet több, mint maga a levont adóelőleg.
Kedves előttem szóló!
Az adójóváírás jogosultsági határa 1250000 Ft már évek óta, ha tetszik, ha nem.
Az abszolút határ az kitolódik, mivel az 1250000 Ft feletti rész 9 %-val csökken a teljes adójóváírás.
A másik sértegetése az nem vezet sehova, de ha neked így jó, akkor "elmész te a jó q.... p....-ba". Most jobban érzed magad?
Egyebekben még annyit, hogy én nem vontam soha senkinek a tudását kétségbe, legfeljebb leírtam, hogy pontosítsuk a választ.
Köszönöm hogy kiszámoltad nekem. Nélküled megállt volna az élet. Nekem nem volt időm pontos számolásra, meret egy humánpolitikai osztály teljes nyűge szakad a nyakamba nap mint nap. Mégis segíteni szerettem volna.
Egyebekben sosem tudod, hogy ki van a másik oldalon.
Ne feledd, nem ismersz mindenkit, hátha van nálad okosabb a földön.
És még utoljára. Annyit tudok mondani neked, amit a féri WC pissoir-jánál szoktak kiírni.
"Légy szerényebb ..."
Egyebekben ha megnéznéd - esetleg - az Szja.tv. 33. § (3) bekezdését, a "jogosultsági határ" kifejezés onnan van.
Ezen belül a különböző kiterjesztések már más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!