Kérjek adójóváírást?
Figyelt kérdés
Gyeden vagyok.Netto 71000 forintot kapok és 12.000 forint családi pótlékot. A családi adókedvezményt a férjem veszi igénybe.2011. jan. 12. 08:53
1/4 Roolii válasza:
szerintem fölösleges mert nem fizetsz annyit amennyit kikapnál.
és amúgy is max bruttó 180.000-ig lehet kihasználni teljes mértékben afölött csökkenő trendben 310-vagy 320-ig.....
2/4 anonim válasza:
Miért ne kérnéd az adójóváírást? Mivel a jövedelmed nem éri el a plafont, így jogosult vagy rá. Kérd és kapod.
3/4 anonim válasza:
Természetesen kérjed! az első nem tudom, miről beszél, valmait félreérthetett, ez neked semmibe nem kerül és havi 12.100 Ft-ot kapsz, jár neked.
4/4 anonim válasza:
Az adójóváírás az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb 12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft.
Teljes egészében akkor érvényesíthető, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet. Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszűnik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!