Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Külföldről származó bevétel...

Külföldről származó bevétel után hogyan kell adózni magánszemélyként és jogi személyként?

Figyelt kérdés

Sikerdíjat, jutalékot fizetne nekem több külföldi cég üzleti partner közvetítésre. Nem tudom, milyen jogcímen kaphatnám meg a pénzt és érdekelne, hogyan kell adózni ez után, ha magánszemélyként szerződöm és mi történik akkor, ha Kft-t alapítanék erre a tevékenységre.

Van-e jelentősége annak jogilag, ha a kifizetők offshore cégek?

2009. jan. 31. 09:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez függ attól, hogy melyik országból kapod, fizetsz-e ott adót utánna illetve hogy van-e az adótt országgal Magyarország a kettől adóztatás elkerülésére egyezménye/szerződése. Szóval elég bonyolult, de elvileg ha minden klappol, ha kint fizetsz utánna itthon nem kell, ha pedig nem akkor itthon kell.
2009. jan. 31. 20:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű. Az, hogy melyik országból jön a jutalék, függ attól, hogy honnan érkezik majd a legjobb ajánlat, kivel szerződök. Ezt nem tudom előre, bármilyen székhelyű cég szóba jöhet.
2009. febr. 1. 07:44
 3/3 Középút ***** válasza:
Ha elég nagy az összeg akkor vegyél fel még egy állampolgárságot, menj be a népesség-nyilvántartóba, add le a személyidet és lakcímkártyádat, szüntesd meg a lakcímedet és kérd az adataid törlését a nyilvántartásból és tölts évente 180 napnál többet külföldön. Így nem leszel többet alanya a hazai adónak és csak az itthonról származó bevételedet adózod, viszont itthon nem vállalhatsz munkát és nem lesz TB-d. A legtutibb, ha olyan ország állampolgárságát veszed fel ahol nincs személyi jövedelemadó és az ottani állampolgárok vízum nélkül léphetnek be a Schengeni egyezményhez csatlakozott országokba. Egyetlen egy ilyet ismerek, de lehet, hogy ilyen lesz a Zöld Foki Köztársaság is.
2009. szept. 27. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!