Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tb-s dolog. Segítene valaki?

Tb-s dolog. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő, ha megszűnt a tanulói jogviszonyom, de még nincs munkám? A diákom okt. 30-án járt le, úgy tudom, hogy +45 napig még "passzívan jogosult" voltam rá. Azt olvastam, hogy le kell tölteni valami nyomtatványt, de sajnos ilyet nem találok. Mindenki mást mond, gondoltam, itt hátha tud valaki segíteni. Előre is köszönöm! :)
2011. jan. 11. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
bemész az apehbe, és mindent elmondanak, elédteszik a nyilatkozatot, amit kitöltesz.
2011. jan. 11. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:
jah igen menj be az apehbe ott majd megmondják, hogy mit kell tenned
2011. jan. 11. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem nem a diak lejarta szamit, hanem a hallgatoi jogviszony megszunese. Annak meg van jol beazonosithato datuma (pl allamvizsga napja)
2011. jan. 11. 10:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Még a héten bemegyek.
2011. jan. 11. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Jól tudod, a diákigazolványod érvényességéig van jogosultságod, + utánna még 45 napig. Ez dec.16-án járt le, akkortól kellett volna rendezned a TBd.

Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján jogosult vagy rá, akkor, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBdet, nem kell neked fizetned.

Ha nem vagy jogosult, akkor be kell jeletkezned az APEHhoz eü.szolgáltatási járulék fizetésre. Ehhez nem kell bemenned az APEHhoz, hanem kitöltöd a honlapjukon található 11T1011-es nyomtatványt (előbb az ÁNYKt kell letölteni) és ha van ügyfélkapud azon keresztül beküldöd, ha nincs, akkor 2 példányban (aláírva) postázod.

2011. jan. 11. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Na, ha egy most végzett diáknak van ügyfélkapuja, és egyszerűbb neki ányk-t telepíteni, apeh dokut kitölteni, mint bemenni, én megeszem a kalapomat. (Persze attól még igaz, ez is egy módja...)
2011. jan. 11. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.