Családi adókedvezmény 3 gyermekre?
Nekünk három gyerekünk van, de nem tudom kihasználni a családi kedvezményt, és szeretném ha egy részét a férjem venné igénybe, kettőre én a harmadik gyermekre ő. A többi lent.
Viszont ő vállalkozónál dolgozik,fixen bejelentett bérért,a többit azon felül kézbe kapja megállapodás alapján.Öröltünk hogy ha tőle nem vonnak majd Szja-t azt amit mondjuk múlt hónapban levontak jövő hónapban majd annyival többet hoz haza.
Sajnos nem,mert a munkáltató nem fog a megállapodott összegen felül durván 20000 Ft-tal többet adni,hiába azt ő nem vonja le.
Remélem érthető voltam.
Ezt nem lehet úgy kijátszani nem kéri a havi kedvezményt fizesse csak be,és adóév végén 2012-ben majd önadózóként visszaigényeljük??
De lehet, De egyébként az összeget nem csak úgy lehet megosztani, hogy te 2 gyerekre, ő egyre, hanem BÁRMILYEN elosztásban, theát pl. te kérsz 56.254 Ft-ot, ő meg majd a többit az év végén.
Úgyhogy számold ki, hogy mennyi kedvezményt tudsz igénybe venni, azt mindent használd ki fillérre (hiszen azt a pénzt most megkapjátok) és a maradékot majd adóbevalláskor kéri vissza a párod az államtól.
Ha megadod a fizetésed, kiszámoljuk.
Nagyon szépen köszönöm!
Én jelenleg táppénzen vagyok a harmadik babánkat várjuk áprilisra. 173000 Ft a bruttóbérem.A férjem 90000 Ft-tal van bejelentve.
Még annyi kérdés,hogy a táppénzemből,a Szülési szabadságból,és majd a Gyedből is más összegű Szja-t vonnának ugye?
Szóval nekem ez azért bonyolult(meg mert nem értek hozzá:-( )A férjem bére az fix.
Nem tudom hogy nálam számít-e de én amíg aktívan dolgoztam a 173000 Ft bruttóm mellé kaptam 35000 pótlékot minden hónapban tehát tavaly októberig.
Sajnos a férjed csak havi 2100 Ft-ot tud igénybe venni, csak ennyi adója van egy hónapban. A többit az adójóváirás miatt eleve nem kell megfizetnie.
Igy te beirhatod akár a teljes összeget, úgyse tudod igénybe venni, igy a férjed az általad igénybe nem vett részt ki tudja használni adóevalláskor. Sajnos jó nagy rész marad és ebből ő csak havi 2100-at tud majd érvényesiteni, de hát ez van.
Végeredményben egyikőtök se fog fizetni egy fillér adót se, ennyit lehet ebből kihozni.
Szóval te beirod a 3 gyereket, ő meg év végén kéri az adójóváirást és az utánad maradt rész után amaradék adója visszafizetését.
Köszönöm szépen!Nagyon rendes vagy,hogy segítettél!
Szép estét neked!
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy kitöltöttem az igénylőlapot ahogy javasoltad 3 gyermekre.
Az I blokkban összeget nem kell beírnom ugye ha 3 gyermeket írtam be vagy egyik vagy másik?
Ezen kívül nekem már csak annyi a dolgom,hogy a férjem munkáltatójának kell a IV. blokkban az aláírása,és küldhetem az én munkáltatómnak??
Ja és a tájékoztatón 2 példányt kérnek,tényleg kettőt kell kitölteni?
Köszönöm válaszod,és a türelmed!
Összeget nem kell beirnod, ha beleirtad, hogy 3 gyerek után veszed igénybe. Férj cégének aláirása kell, aztán mehet be.
Valóban 2 pld. kell, tehát mindent jól tudsz :-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!