Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezmény 3...

Családi adókedvezmény 3 gyermekre?

Figyelt kérdés

Nekünk három gyerekünk van, de nem tudom kihasználni a családi kedvezményt, és szeretném ha egy részét a férjem venné igénybe, kettőre én a harmadik gyermekre ő. A többi lent.

Viszont ő vállalkozónál dolgozik,fixen bejelentett bérért,a többit azon felül kézbe kapja megállapodás alapján.Öröltünk hogy ha tőle nem vonnak majd Szja-t azt amit mondjuk múlt hónapban levontak jövő hónapban majd annyival többet hoz haza.

Sajnos nem,mert a munkáltató nem fog a megállapodott összegen felül durván 20000 Ft-tal többet adni,hiába azt ő nem vonja le.

Remélem érthető voltam.

Ezt nem lehet úgy kijátszani nem kéri a havi kedvezményt fizesse csak be,és adóév végén 2012-ben majd önadózóként visszaigényeljük??

2011. jan. 10. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet így csinálni, hogy nem kéri most havonta, hanem majd a jövő évi adóbevalláskor visszaigényli.
2011. jan. 10. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

De lehet, De egyébként az összeget nem csak úgy lehet megosztani, hogy te 2 gyerekre, ő egyre, hanem BÁRMILYEN elosztásban, theát pl. te kérsz 56.254 Ft-ot, ő meg majd a többit az év végén.

Úgyhogy számold ki, hogy mennyi kedvezményt tudsz igénybe venni, azt mindent használd ki fillérre (hiszen azt a pénzt most megkapjátok) és a maradékot majd adóbevalláskor kéri vissza a párod az államtól.

Ha megadod a fizetésed, kiszámoljuk.

2011. jan. 10. 20:44
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Én jelenleg táppénzen vagyok a harmadik babánkat várjuk áprilisra. 173000 Ft a bruttóbérem.A férjem 90000 Ft-tal van bejelentve.

Még annyi kérdés,hogy a táppénzemből,a Szülési szabadságból,és majd a Gyedből is más összegű Szja-t vonnának ugye?

Szóval nekem ez azért bonyolult(meg mert nem értek hozzá:-( )A férjem bére az fix.

Nem tudom hogy nálam számít-e de én amíg aktívan dolgoztam a 173000 Ft bruttóm mellé kaptam 35000 pótlékot minden hónapban tehát tavaly októberig.

2011. jan. 10. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos a férjed csak havi 2100 Ft-ot tud igénybe venni, csak ennyi adója van egy hónapban. A többit az adójóváirás miatt eleve nem kell megfizetnie.

Igy te beirhatod akár a teljes összeget, úgyse tudod igénybe venni, igy a férjed az általad igénybe nem vett részt ki tudja használni adóevalláskor. Sajnos jó nagy rész marad és ebből ő csak havi 2100-at tud majd érvényesiteni, de hát ez van.

Végeredményben egyikőtök se fog fizetni egy fillér adót se, ennyit lehet ebből kihozni.

Szóval te beirod a 3 gyereket, ő meg év végén kéri az adójóváirást és az utánad maradt rész után amaradék adója visszafizetését.

2011. jan. 10. 21:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!Nagyon rendes vagy,hogy segítettél!

Szép estét neked!

2011. jan. 10. 22:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Még annyit szeretnék kérdezni,hogy kitöltöttem az igénylőlapot ahogy javasoltad 3 gyermekre.

Az I blokkban összeget nem kell beírnom ugye ha 3 gyermeket írtam be vagy egyik vagy másik?

Ezen kívül nekem már csak annyi a dolgom,hogy a férjem munkáltatójának kell a IV. blokkban az aláírása,és küldhetem az én munkáltatómnak??

Ja és a tájékoztatón 2 példányt kérnek,tényleg kettőt kell kitölteni?

Köszönöm válaszod,és a türelmed!

2011. jan. 11. 10:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Összeget nem kell beirnod, ha beleirtad, hogy 3 gyerek után veszed igénybe. Férj cégének aláirása kell, aztán mehet be.

Valóban 2 pld. kell, tehát mindent jól tudsz :-)!

2011. jan. 11. 10:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2011. jan. 11. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!