Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezmény 2011...

Horváth Márk_24 kérdése:

Családi adókedvezmény 2011 konkrét mi esetünkre?

Figyelt kérdés

Van 2 gyermekünk akik a feleségem előző házasságából és 1 közös gyermekünk van,tehát így nevelünk 3 gyermeket.Nekem van 2 fiam akit a volt feleségem nevel és havonta vonják a bérem 40% gyerektartásra.

135.000,- a bruttó jövedelmem. Magyarázza el valaki ha tudja ,hogy akkor most mennyit kapnák és megéri-e ,mert akkor azt is elvonják a gyerektartásra akkor megint nem éri meg!

Nem lehet majd jövő márciusba visszaigényelni az adóelszámolásnál?

2011. jan. 8. 19:21
1 2
 1/15 Veb ***** válasza:

Üdv!

A ti esetetekben jár a 3 gyermek utáni családi adókedvezmény, mivel egy háztartásban éltek és remélhetőleg legalább hivatalos élettársi viszony megvan. Szerintem érdemes úgy megosztani ezt a kedvezményt, hogy a párod írjon le többet, így a gyerektartás összegének mértéke nem nagyon fog változni szerintem. Kedden este, vagy szerdán reggel (jan. 11. vagy 12.) megírom a pontos választ ha addig nem érkezik, mert ez nagyon jó kérdés :)

2011. jan. 9. 02:15
 2/15 A kérdező kommentje:
Házastársak vagyunk! :D Feleségem nem dolgozik egyenlőre csak a családi pótlékot kapja és a 6 éves közös gyermekünkre nem tudom pontosan mi a neve.És nekem az lenne a kérdés ha az én nevemre kerül mindegyik gyere ezen a nyomtatványon akkor megint nem éri meg mert a volt felemségem elviszi.Visszotn akkor ló...t sem ér az egész.Nem lehetne megoldani ,hogy mondjuk ne vigyék el.Így is mindig közel 30-50 ezer forint körül kapnak.Vagy esetleg akkor jövőre visszaigényelni?
2011. jan. 9. 14:20
 3/15 anonim ***** válasza:

Nem értelek. A gyerektartást a BRUTTÓ béredből vonják, tehát SEMMIT nem változik az össege attól, hogy te adózol, vagy a kedvezmény miatt nem adózol.

A 3 gyereketekre, akit ti neveltek, jár neked a kedvezmény, azaz egy fitying adót se fogsz fizetni mostantól.

A gyerektartás összege nem változik semmit.

Itt a nyomtatvány, igényeld meg mielőbb, ne hagyd 1 évig az államnál a pénzt!

[link]

2011. jan. 9. 22:41
 4/15 anonim ***** válasza:

Ki is számoltam neked:

Eddig 29.000, mostantól 27.000 Ft lesz az adód, eddig 12.000, mostantól 99.000 Ft a családi adókedvezményed és eddig 15.000, mostantól 12.000 az adójóváirásod. Összességében eddig fizettél havi 2.000 Ft adót, mostantól meg nem fizetsz adót. (Ezek csak kb. adatok a lényeg megértése miatt, nem fillérre pontosak...)

A nyugdijjárulék 0,5%-os eemelése kicsit csökkent neked ezen a "nagy" hasznon, ig összesen havi 1372 Ft-al fogsz többet keesni januártól, mint decemberben. Elvileg 111.375 lesz a nettó fizetésed januárban.

2011. jan. 10. 08:11
 5/15 A kérdező kommentje:
ÉS akkor mennyit kap a volt feleségem?
2011. jan. 10. 17:48
 6/15 anonim ***** válasza:
Bocs, másik kérdés miatt utána néztem és a gyerektartást VALÓBAN az adózott jövedelmből vonják, én tudtam rosszul, tehát az exed is jobban jár vele sajnos!
2011. jan. 10. 17:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Hogy mennyit kap az exed, azt nem tudom, hiszen semmit nem irtál a gyerektartás mértékéről. Ennek alapján neki is nő a gyerektartás, csak annyit tudunk, feltéve, hogy százalékos mérték van megállapitva.
2011. jan. 10. 17:50
 8/15 A kérdező kommentje:

40%ot vonnak így én is kitudom számolni.Így viszont akkor semmit nem ér.És a feleségem nevére nem lehet esetleg kérni? Igaz neki a nettó fizetési 75.000 körül van ,csak mindet az államkincstártól kap a gyes-re vagy gyet vagy nem tudom pontosan melyikre! Ere lehet kérni?

És ha én kérném nem lehet úgy ,hogy majd jövő adóelszámolásnál kérem vissza?

2011. jan. 11. 08:20
 9/15 anonim ***** válasza:

A nejed ebből csaknem semmit nem tud igéynbe venni, ezért el se inditom a kalkulátort, enm érdemes. megteheted, hogy nem kéred havonta, hanem csak az év végén, egyben. Persze ettől elvileg ugyanúgy jár a 40%-a az exnek... Csak nem fogod neki odaadni, gondolom, ezért kérdezed...

Ha az ex el tud számolni 2-ig, akkor pontosan tudja, hogy neked jár a családi kedvezmény, igy ha év közben nem emelkedik a neki küldött gyerektartás, akkor év végén becsenget a pénzért. Ha tud kettőig számolni...

2011. jan. 11. 08:24
 10/15 A kérdező kommentje:

tehát akkor ezt a nyilatkozatot nem kellene leadni most hanem majd jövő március környékén amikor adóelszámolás lesz akkor ezt is visszalehet igényelni?mert most is szoktunk elszámolásnál visszakapni a családi adó izére ami 3 gyerek

x 4000,-/hó/gyerek szóval 1 évre 144.000,-

de akkor ezt is majd akk eltudjuk úgy számoltatni?

2011. jan. 11. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!