Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezmény (2011)...

Családi adókedvezmény (2011) érvényesítésében bizonytalan vagyok. Segítene nekem valaki aki beleásta már magát az új szabályozásba?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy sem nekem, sem a férjemnek nincs olyan magas jövedelmünk, hogy két gyerekünk után egyikünk vegye csak igénybe az adókedvezményt. Nekem első házasságból van egy gyermekem és van egy közös is. Mindkettőjükre a családi pótlékot én kapom. Gondoltam, hogy megoszthatnánk, így mindketten kicsivel több pénzt kaphatnánk. Hogyan kezdjünk hozzá az igénylőlap kitöltéséhez? Köszi a válasz előre is!

[link]

2011. jan. 7. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindkettőtök kitölti, amennyit tud érvényesiteni belőle.

[link]

Itt a formanyomtatvány, a kettőtök által beirt összeg összesen 125.000 Ft lehet, mindegy, hogyan osztjátok el.

2011. jan. 7. 23:02
 2/5 anonim ***** válasza:

A nem közös gyermek után a férjed nem igényelheti az adókedvezményt, csak Te.

Csináljátok azt, hogy Ő igényli a közös gyermek után, Te pedig a másik gyerkőc után.

2011. jan. 7. 23:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igaz, házasságban anevelt gyerek után is igényleheti a férj az adókedvezményt. Ez még a nyomtatványból is kiderül egyértelműen.

"A családi kedvezményt kérő magánszemély házastársa/közös gyermekek esetén élettársa"

Azaz ha nem házasok, csak élettársak, akkor csak a közös gyerek után igényelhet. Ha házasok, akkor mindegyik után.

Mint a tájékoztatóban olvasható:

"Az adóelőleg megállapítása során a családi kedvezményt a házastársak, élettársak egymás között – az

összeg vagy a kedvezményezett eltartottak megosztásával – megoszthatják azzal, hogy erre élettársak

csak a közös háztartásban nevelt közös gyermekre tekintettel jogosultak."

2011. jan. 7. 23:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha házastársak vagytok, akkor a saját háztartásotokban nevelt gyerekek után (bármié is vér szerint) igénybe vehetitek mind a ketten a családi kedvezményt olyan arányban, az után a gyermek után, aki után akarjátok. Ezt év végén az adóbevallásban felülbírálhatjátok, és ott a nektek véglegesen megfelelő elosztásban vehetitek igénybe.

Ha élettársak lennétek, akkor mindenki csak a saját vér szerinti gyermeke után lenne jogosult a családi kedvezményre.

2011. jan. 11. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Egyre több hasonló jellegű kérdés van, azok válaszaiból is okosodtam... Köszi még egyszer!
2011. jan. 11. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!