Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ingatlan bérbeadásának adóztat...

Ingatlan bérbeadásának adóztatása?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon nem vagyok képben az ingatlan adóztatásával kapcsolatban. Egyik ismerősömnek van valami ingatlana és bérbeadja. Azt mondta, hogy eddig az Szja-t amit be kell utána fizetni, h ne érje kár, rá szokták számolni a bérleti díjra. Nekem az a kérdésem, hogy hogyis van ez? És mekkora ez az SZJA? Meg ezzel az egésszel kapcsolatban tudna valaki felvilágosítást adni? Neten böngésztem, de számomra érthető változatot nem találtam. Köszönöm!
2011. jan. 4. 13:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez az SZJA 2011. évben 16 %.

2011. évben az ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet hozzá kell csapni a többi jövedelemhez, úgy kell leadózni.

A bérbeadásból származó bevételből le lehet vonni az SZJA törvény által engedett különböző, nevesített költségeket, idén már értékcsökkenést is, úgy kapod meg a jövedelmet, ami adóalapot képez.

Tehát egy "tippelgetős" számolgatás végén kiderül, hogy mennyiért érdemes kiadni, hogy nettóban annyi maradjon a kezébe, amennyit szeretne. Ezt így kokrét adatok nélkül senki nem fogja tudni megmondani Neked, mivel nem tudja, hogy mit számoljon mivel.

2011. jan. 11. 10:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!