Ingatlan bérbeadásának adóztatása?
Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon nem vagyok képben az ingatlan adóztatásával kapcsolatban. Egyik ismerősömnek van valami ingatlana és bérbeadja. Azt mondta, hogy eddig az Szja-t amit be kell utána fizetni, h ne érje kár, rá szokták számolni a bérleti díjra. Nekem az a kérdésem, hogy hogyis van ez? És mekkora ez az SZJA? Meg ezzel az egésszel kapcsolatban tudna valaki felvilágosítást adni? Neten böngésztem, de számomra érthető változatot nem találtam. Köszönöm!2011. jan. 4. 13:52
1/1 anonim válasza:
Ez az SZJA 2011. évben 16 %.
2011. évben az ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet hozzá kell csapni a többi jövedelemhez, úgy kell leadózni.
A bérbeadásból származó bevételből le lehet vonni az SZJA törvény által engedett különböző, nevesített költségeket, idén már értékcsökkenést is, úgy kapod meg a jövedelmet, ami adóalapot képez.
Tehát egy "tippelgetős" számolgatás végén kiderül, hogy mennyiért érdemes kiadni, hogy nettóban annyi maradjon a kezébe, amennyit szeretne. Ezt így kokrét adatok nélkül senki nem fogja tudni megmondani Neked, mivel nem tudja, hogy mit számoljon mivel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!