Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi van ha nem fizetem be az...

Mi van ha nem fizetem be az illetéket?

Figyelt kérdés

Már jó ideje megy a huzavona, megint elutasították a kérelmemet. Nem nagy pénzről van szó,de nekem mégis rengeteg! Elvileg egy okiratot nem másoltam, konkrétan a lakásszerződést, pedig amire emlékszem hogy nem küldtem fel, az a csekk, hogy befizettem a fellebezési pénzt!

Nem tudom, hogy ez most szándékos-e, de már kezd idegesíteni, hogy mindig a csóróakat húzzák le! (jó ez nem ide van, de akkor is)

Tehát a kérdésem.

Mi van ha nem fizetem be? Mivel idénről is fogok visszakapni pénzt, meg az előző évi is bent van, amiből lassan de biztosan összejön a százvalamennyi.

Ők ezt észreveszik, s szólnak legalább,hogy akkor ők elveszik,és nézzük tárgytalannak?

Várom érdeklődve a válaszokat

2010. dec. 27. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nos, ha van túlfizetésed, akkor azt elveszik a ki nem fizetett illetékre, de mellé még ki fognak róni rád büntető kamatot meg késedelmi díjat.
2010. dec. 27. 11:08
 2/6 A kérdező kommentje:
mennyire durva a büntető?
2010. dec. 27. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ezt így nem tudnám pontosan összegszerűen megmondani, de azt tudom, hogy a késedelmi kamat az jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része. Tehát ahány napja tartozol, annyival szorozzák. Mondjuk van 100.- tartozásod két hete, a jegybanki alapkamat meg 10%. Így 28.- a késedelmi kamat. Minél később fizeted be, annál több. A kamat a befizetés eredeti határidejétől számítandó.
2010. dec. 27. 11:28
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi.

A bátyám anno azt mondta, hogy ő sem fizette be, de ő csak annyit mondott, hogy azt ráterhelték a számlájára, és amíg nem egyenlítette ki, addig be volt fagyasztva.. azt nem mesélte, h mennyi kamat volt rajta

2010. dec. 27. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A legegyszerőűbb lenne felhívni az ügyfélszolgálatot és megkérdezni. Vagy írni egy levelet és kérni részletfizetést.
2010. dec. 27. 11:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Hidd el ez már február óta megy, már volt fellebezés is. Most azt mondják,hogy nem csatoltam mellé a szerződést o.O...

És ezért elutasították.

Viszont nekem nincs pénzem, kifizetni, örülök, hogy élek.

A másik meg, hogy én igazából csak széljegyzeten vagyok még, és legalább ezt észrevették, és most még ezért is tolódik kifelé megint a fizetési határidő

2010. dec. 27. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!