Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Leírnátok hogy akkor most mi...

Leírnátok hogy akkor most mi van a magánnyugdíjpénztárakkal? és mikor lehet választani? Melyikkel jár jobban az ember?

Figyelt kérdés
nézni szoktam a híreket, de fél éves fiam mellett a hír közepén járunk mikor észreveszem h erről van szó, így eléggé vegyesek az infóim, és hiányosak is...itt neten utána nézni meg órákba telne.
2010. dec. 14. 22:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11:08 - És muszáj, hogy így gondolkodjak, hogy nem lesz biztos az állami, mert az átlagéletkor nő, a nyugdíjasok létszáma ezzel folyamatosan növekszik (néhány év, és nagyon sokan mennek nyugdíjba egyszerre, az úgynevezett Ratkó-gyerekek, ez boríthatja a bilit), ha nem növelik a nyugdíjkorhatárt, akkor még ha nem is csökken a születésszám, és még ha addig senki nem megy külföldre, akkor se tudjuk tartani a helyzetet, mert így se jut mindenkinek munkahely, aki dolgozni akarna (én konkrétan augusztus elejétől vagyok munkanélküli, szeptemberben meglett a diplomám, holnapra behívtak egy interjúra, és remélem, hogy ez végre sikerül, de van, aki évek óta nem tud elhelyezkedni, egy évfolyamtársam másfél éve nem talál munkát, informatika diplomával már BKV ellenőrnek is elmenne).
2010. dec. 15. 11:20
 12/19 anonim ***** válasza:
11:19 - Tudod, a politikusaink akkor is megkapják a félmillió fölöttit, ha nem végzik jól a dolgukat, mert szerintük ők megérdemlik... A többi ember meg éljen, amiből tud. Anyu lumbágóval ebben a hónapban 50.000-nél többre nem számíthat, és reménykedik, hogy nem húzódik el és januárban újból be tud állni tanítani (most csak a szünet miatt nem akadékoskodtak).
2010. dec. 15. 11:24
 13/19 anonim ***** válasza:
Igen, értem az aggodalmaidat 11.08-as, viszont pont ezért sokkal nagyobb hangsúlyt kell helyzeni majd a valódi öngondoskodásra a Te generációdnak és az szerintem nem a magánnyugdíjpénztár lesz. Kis pénzből csak kis foci lesz akkor is, ha 100%-ban a TB-be kerül ez a pénz, de én arra sem kötnék fogadásokat, hogy a biztos 8%-os befizetésből eljön majd a kánaán egy 40 év múlva nyugdíjba vonulónak...
2010. dec. 15. 11:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Hibás az a gondolkodás, hogy a 3/4-ről lemondasz. Ugyanis pont az esélytelen 3/4-ről mondasz le! Az állami választásával viszont az esélyes 1/4-ről, és lesz esélytelen 4/4-ed! Hát, nekem az 1/4 kell! Kérdezd meg általános iskolás tanító ismerősödet, mekkora a cigányok aránya! Iszonyatosan megnőtt! Majd nekik kellene téged, mint nyugdíjast eltartani. Te komolyan látsz esélyt erre? Én nem. Én arra látok csak esélyt, hogy a magánnyugdíjpénztárban félrerakott és fialtatott pénzem elég lesz.. Meg hogy valahogy kibekkeljük ezt az agyament kormányzati ciklust, és 4 év múlva újra öngondoskodhatunk!
2010. dec. 15. 11:34
 15/19 anonim ***** válasza:

A jelen szabályok alapján, no meg az átléptetési módszer szerint is (annak kell nyilatkozni, aki magánpénztárban szeretne maradni), tömeges visszalépés várható a TB-be. A nagy tömegek kényelmesek, ráadásul olyan feltételeket szabtak a maradóknak, hogy biztosan le kell mondaniuk a várható nyugdíjuk 3/4-éről. Ezek alapján, a prognózisok szerint a jelenlegi magánnyugdíjpénztárak összeomlása, becsődöltetése várható.

Ilyen helyzetben, bármennyire az öngondoskodás híve vagyok, biztonságosabbnak tartom a TB-be való visszalépésemet.

2010. dec. 15. 19:46
 16/19 anonim ***** válasza:
19:46 - A magánpénztárak az önkéntes rendszer maradása miatt nem fognak összeomlani, másrészt a TB-ből nem valószínű, hogy lesz (élhető) nyugdíjad, max. nyögdíjad, ami legfeljebb éhen halni elég... Én kitartó vagyok és nem érdekel, mivel próbálnak megzsarolni, csak 4 évre kaptak mandátumot, ha sokat ártanak a népnek, el lesznek zavarva, mert a nép se tűr örökké, aztán leshetnek...
2010. dec. 16. 09:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Amíg a magánpénztárak kötelezőek voltak az elmúlt évtizedben pl a pályakezdőknek, addig az önkéntes pénztárak csak töredék bevételre tettek szert, hiszen a mai Magyarországon sem anyagilag nem állnak úgy az emberek, a cégek, hogy hatékonyan takarékoskodnának, sem a fejekben nincs ez még eléggé elhintve, hogy szükség van az öngondoskodásra. Én ebben nem bíznék, hogy az önkéntes pénztárak miatt életben maradnak a magán pénztárak.

A mai szabályok alapján úgy vélem, az érdekeim mindenképpen sérülnek, ha maradok magánpénztárban, viszont abban egyetértek veled, hogy az ország nagyon nagy százaléka csak nyögdíjra számíthat, de nem csak azért, mert kinyílik az olló...

Amíg a most nyugdíjba vonulók többségének megvan a nyugdíjba vonuláshoz szükséges munkaviszonyuk és a bérük is végig legális és kiszámítható volt, addig a ma "aktív" 40-es, 50-es korosztály helyzete siralmas. Régiók tömegei munkanélküliek, vagy minimálbéresek, a fiatalabbakról meg ne is beszéljünk. Ők már pályakezdőként munkanélküliek.

Akár marad, akár áttér a TB-be valaki, túl sok jóra a mostani helyzetből kiindulva nem számíthat.

2010. dec. 16. 10:13
 18/19 A kérdező kommentje:
szóval ha "jól" értelmezem a dolgokat... a jelen helyzetben semmi jóra nem lehet számítani egy magam fajta 24éves, (már anyukának) aki eddig is minimálon volt bejelentve...de hát akkor reménykedjünk benne h változik 4 év múlva minden... és ha nem gondoskodok most magamról a jövőre nézve akkor igen sanyarú nyugdíjas sor vár rám... hát szép kilátások, főleg h nincs miből félrerakjak...
2010. dec. 16. 11:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlom:

[link]

2010. dec. 16. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!