Magyar-amerikai kettős adóztatás. Honnan tudja a magyar állam hogy mely állampolgára él amerikában és hogy ő kettős állampolgár e?
Továbba honnan tudja hogy van e jövedelme és az mennyi?
Én szerencsére nem tartozok bele ebbe mert kettős állampolgár vagyok és nincs magyar lakcímem sem de ha lenne magyar lakcímem akkor is honnan tudná a magyar állam hogy kinél dolgozok és mennyit keresek?
Azt sem tudja a magyar állam hogy amerikai állampolgár vagyok. Ezt kellett volna jelentenem valahol? Mert tőlem soha senki nem kérdezte hogy van e más állampolgárságom és még azt is csak onnan tudják hogy házas vagyok és gyerekem született kint hogy ezeket dokumentáltattam. Ezekben viszont csak az szerepel hogy ki a házastársam és ki a gyerekem.

Ott adózol, ahol dolgozol és életvitel szerűen élsz. Ha mindez Magyarország, akkor fizetned kell a TB-t, egyéb járulékot, kötelezőket ha dolgozol, ha nem.
Hogyha külföldön élsz, mindezt be kell jelentened Magyarországon, hogy ne legyen tartozásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!