Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha nem vagyok amerikai állampo...

Ha nem vagyok amerikai állampolgár, alapíthatok céget amerikában?

Figyelt kérdés
2013. okt. 29. 05:17
 1/10 anonim ***** válasza:
36%

Igen, de elég sok megkötéssel. Pl. meg van szabva, hogy min. mennyi tőkét kell beinvesztálnod a vállalkozásba illetve hány USA állampolgárt kell foglalkoztatnod.

A pontos számokért a követséget keresd.

2013. okt. 29. 06:19
 2/10 anonim válasza:

Ez nettó hülyeség!

Sem LLC (a magyar Kft. megfelelője), sem pedig Inc. (a magyar Rt. megfelelője) cégforma esetében nem szükségesek az általad megjelölt megkötések! Egyik esetében sem szükséges alapvagyont felmutatni, valamint egy magánszemély is megalapíthatja mind a két cégformát. Az alkalmazottak számára semmiféle megkötés nem vonatkozik!

Tulajdonképpen sokkal egyszerűbb az USA-ban céget alapítani mint mondjuk hazánkban. Ugyanis még csak a tevékenységet sem kell megnevezni! Elég rendelkeznie egyéni adószámmal (ITIN) és federális adószámmal (EIN). Ezeknek megszerzése pedig bagatel dolog.

Egyébként nem tudom, hogy azok az emberek akiknek minden szaván látszik, hogy gőzük nincs az egészről (lásd első válaszoló) miért szolnak hozzá? Illetve a baromságaikat honnan veszik? Álmodják vagy a kisujjukból szopják?

Hihetetlen...

2013. okt. 29. 08:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem az első hozzászóló összetévesztette az állampolgárság megszerezhetőségével. Mert állampolgárságot lehet így kapni amerikában, fél vagy egymillió dollár(nem tudom pontosan) befektetéssel és x amerikai állampolgár x ideig való foglalkoztatásával.
2013. okt. 29. 09:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem az zöldkártyás történet, oda 1 millió dollár kell, meg 10 alkalmazott.
2013. okt. 29. 17:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Leírnád, hogyan kell megszerezni ezt az adószám dolgot, ugyanis a nagykövetségen erről nem tudtak mondani nekem semmit, megköszönném.
2013. okt. 29. 17:13
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

itt egy link, ezen megtaláltok mindent.

2013. okt. 29. 17:40
 7/10 A kérdező kommentje:

Tehát akkor amerikában nincs szükség alapítótőkére mint magyarországon?

Itt ugye Kft.-t 500.000 Ft-tól lehet alapítani(tavasztól ez 3 millió lesz), NYrt.-t 20 millió, míg Zrt.t- 5 milliótól.

Amerikában is vannak ilyen megkötések? Ha igen mekkorák ezek az összegek?

2013. okt. 30. 08:33
 8/10 anonim válasza:

Nincs semmi ilyen megkötés!

Hiába jönnek itt egyesek ilyen 1 millió dollárokkal meg 10 alkalmazottal:) Nevetséges!

Egyébként ezen az oldalon minden megtalálható: [link]

Többek között pl. az ITIN szám igényléséhez szükséges W-7 Form is;)

2013. okt. 30. 08:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor magyarországon miért van alapítótőkére szükség? Miért nehezítik meg a cégalapítást?
2013. okt. 30. 08:46
 10/10 anonim válasza:

Ez Magyarország!

Egyébként azért nem áthidalhatatlan probléma ez a törzstőke dolog. Ugye nincs olyan kötelezettség, hogy a törzstőkét a cég bankszámláján kellene tartani. Bejegyezteti az ember aztán már aznap le is veheti a számláról és szabadon felhasználhatja. Tehát tulajdonképpen csak egyszer felkell mutatni annyi pénzt és kész!

2013. okt. 30. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!