Szja mentesség, hogy is van ez?
Mi az, hogy hogyan járnál jól? Azért van ott bőr 😂
A járulékok terhére is érvényesíthető valamennyi. Családi adó-, ÉS járulékkedvezmény. De ha van dolgozó férj és apa, akkor nyilván ő majd tudja érvényesíteni kedvezményt, így a családi kasszában a te szja-d, és a 2 gyerek után járó x összeg az apa szja-jából is marad.

Te érvényesíted az szja mentességet, a férjed a családi adókedvezményt. Ez a legjobb felállás, ha képben van apuka.
A többieknek: Én egyébként két gyerekes vagyok és szemmel látható összeg is maradna a családi kasszában az szja mentességemmel, de egyrészt nem vagyok naív az "élethosszig tartó" ígérgetésekkel kapcsolatban, másrészt pontosan tudom, hogy ezt még sokszorosan nyaljuk vissza tövig máshol. Harmadrészt nem véletlenül pont az anyák kapnak adómentességet, általában nem ők a kenyérkeresők a családban a gyerekek logisztikája mellett, valljuk be. Úgyhogy látom több fórumon is, hogy az "oszd meg és uralkodj" elv megint tökéletesen működik, de nem hiszem, hogy a családosokon kéne kiélni az ebből adódó frusztrációt, mert nem mi kértük. Értem a miértjét, csak legyünk elég okosak ahhoz, hogy ne engedjük ezt az "egymásnak ugrasztást".

"Megyek is külföldre mint sok barátom, rokonom,"
Van egy rosszhírem. Én 15 éve németeknél vagyok, itt is vonják a SzJA-t.
Sőt, mivel nincs gyerekünk, a Krankenkasse (betegbiztosítás) tesz pluszt a biztosításra a gyerekteleneknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!